Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ankor med peniskomplex

- 08/08/2010, 23:06 -

Markus Schreiber / Scanpix / AP

Trodde ni att människors sociala livs styrs mycket av deras penisstorlek? Inte ett dugg, om man jämför med ankor!

Forskare har upptäckt att penisstorleken spelar en stor social roll hos vissa arter av ankor. För honorna? Nej, de bryr sig inte det minsta, men hanarna gör det. I en flock med ankor där det finns färre honor än hanar så växer hanarnas penisar 10-25 procent större jämfört med ankflocker där det är samma, eller större mängd, med honor. De dominanta hanarna får en större penis livet ut, medan de hanar som inte får föröka sig utvecklar en penis av normalstorlek, som sedan krymper med tiden om hanen inte får föröka sig alls.

Hanens penisstorlek har nämligen en viktig roll i det sociala samspelet mellan hanar när de slåss om vem som får paras. Penisstorleken har heller ingen relevans vad gäller hur effektivt det är att para sig, eller hur duglig hanen är i övrigt.

Helt plötsligt blev alla klottrade jättepenisar inne på alla krogtoaletter så mycket, mycket enklare att förstå sig på, och Sex & Blandat väntar med iver tills dess att studien möjligtvis når mänskliga hanar.
 

Studien presenterades av Patricia Brennan från Yale Univeristy under den årliga Animal Behaviour Society i Williamsburg Virginia.