- Foto: Anders Holmström / Scanpix

Festivalyra för sociala medier!

Way out west täcker Festival24 gott och väl, men hur är det med Social Webcamp? Festivalen för alla nördar inom sociala medier? Såhär skyddar du dig bland människor med låg liggfrekvens!


Ni har twittrat fram och tillbaks i ett halvår. Ni har retweetat varandra. Skrivit något fint, tweetat varandras blogginlägg. Då och då har en Facebook-share kommit på agendan, när något varit sådär extra fint.

Men nu ska ni båda på festival. Ni ska bo i tält, det blir alkohol. Det går från Twitter och blogg till verkligheten. Några öl slinker ner i strupen och hångelsuget börjar knacka på dörren. Bara för att du är något av en expert inom sociala medier och även har koll på datavirus, så innebär det inte att du har koll på de riktiga doningarna.

Men kanske blir det extra svårt att motivera skyddet. Ni är två snälla, oskuldsfulla typer som mest sitter framför datorn, vad kan ni bära på? Till skillnad från alla de där bratsen som åker till Båstad och Visby så har ni koll – eller?

Sex & Blandat har därför valt att sammanställa en liten motiveringsguide för hur du får din partner att bära skydd trots ursäkter!
 

Påstående: Det är lugnt, jag har inte legat sedan 1985 i vilket fall.
Svar: HIV lever på hur länge det vill, och är helt symtonfritt tills dess att AIDS tar vid. För en del bryter det ut tidigt, för andra inte. Långtidscelibat är inte detsamma som en frisk kropp.
 

Påstående: Jag har bara haft sex i ett förhållande, nu är jag singel, du är min första!
Svar: HPV är ett virus som sprids flitigt även till människor som bara haft två sexpartners under hela sitt liv. Det finns många sorets HPV, och de olika typerna kan orsaka bland annat livmoderhalscancer, kondylom, stjärtcancer med mera. Att det rör sig om få sexpartners är inget argument för att slippa skydd.
 

Påstående: Jag var sjuk nyligen och fick penicillin, så om jag har klamydia så är det dött!
Svar: Det krävs olika sorters antibiotika för att bota olika typer av infektioner. Att du haft en halsfluss, fått penecillin för det, innebär inte att du är fri från andra infektioner som även de behandlas med penicillin.

 

Om inget av detta fungerar så föreslår Sex & Blandat att ni tar er friheten att tweeta ut vem det är som vägrar skydd så att resten kan bli varnade. Ha det skoj!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!