Tisdag 15 Jun
Stockholm

Sexshop online för muslimer

Världens första sexshop online för muslimer har slagit upp sitt huvudkontor i mitten av Amsterdams beryktade Red Light District. Initiativtagaren bakom butiken heter Abdelaziz Aouragh, och är mån om att både hjälpa och utbilda muslimska par inom sexuellt välmående och hälsa. Men han är skeptisk till att kalla hans butik, El Asira, för en sexshop.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

"Det är inte alls en sexshop. Tanken är sprungen från den förutsättningen. Att hitta något som är tillåtet för muslimer."

Sidan är av diskret natur och det finns inga utmanade bilder på några av produkterna som säljs heller.

"Filosofin bakom El Asira är att vi fokuserar på sexuellt välmående, sexuel hälsa för muslimska par, men även par som inte är muslimer. Vår fokus är medvetenhet kring sexualitet. Vi gör mer saker än säljer produkter, du kan ställa frågor till oss på sidan och få råd av lärda människor."

Det är inte helt lätt att öppna den här typen av butik. Även om man själv är muslim så finns det lagar och regler som man kanske inte alltid har koll på som man måste vara väldigt noggrann med.

"Den största utmaningen är att jobba med Shariah och Islamsk lag och använda oss av den kunskapen för att skapa och sälja våra produkter. Inom marknadsföring, användning, bilder, vad som kan ätas och vilka ingredienser man kan använda. Allt detta måste vara helt enligt Shariah så att den muslimska befolkningen kan använda produkterna."

Säger Abdelaziz Aouragh till Fox4Now.
 

Nu hoppas Abdelaziz Aouragh att kunna utvidga och bland annat öppna några butiker i mellanöstern.

Kommentera
Kopiera länk
Dela