Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Chatroulette - vad är det egentligen?

- 14/09/2010, 12:18 -
Vågar du testa Chatroulette?

Vågar du testa Chatroulette?

Kin Cheung/Scanpix

Internetfenomenet har slutligen slagit igenom i Sverige.

Vill du inte se nakna män, sjungandes i badkaret eller flashade bröst är detta ingenting för dig. Känner du däremot för att prata teknik med en nörd från England eller helt enkelt ha camsex med en het fransos, läs vår guide för ett lyckat besök och klicka sedan in dig på sajten alla talar om.

Chatroulette skapades i november 2009 av en 17-årig rysk kille vid namn Andrey Ternovskiy. Bara tre månader senare hade sajten ca. 35.000 besökare och i mars 2010 beräknades antalet användare ligga runt 1.5 miljoner.

Det tjänsten gör är att koppla ihop två användare och låter dessa webcam-chatta med varandra. Den som dyker upp på skärmen är slumpmässigt utvald och om du inte gillar det du ser kan du utan att skämmas klicka dig vidare till nästa person. Det här fenomenet har redan fått ett eget ord, den du klickar bort har blivit "nexted", som i "I was nexted by.

Chatroulette har utvecklats en hel del sedan lanseringen och i dag kan du till exempel välja att "klaga" då man ser något stötande, vilket man gör, ofta. Majoriteten av användarna på sajten är män och det är mycket möjligt att man mer eller mindre ofrivilligt stöter på en och annan snuskgubbe med kuken i högsta hugg. En annan ganska ny och fiffig grej är att du kan välja att chatta enbart med människor som befinner sig geografiskt nära eller med folk som har intressen liknande dina. För ivriga användare finns det givetvis en Chatroulette-app till I-phone.

På Chatroulette kan vad som helst hända. På gott och ont. Inom loppet av en kvart kan du med enkelhet hinna skåda minst fem runkare, tio skyltar med texten "visa pattarna" på valfritt språk, ha chattat med en kinesisk utbytesstudent i USA, sett otaliga tjejers osäkert poserande framför kameran och ungefär tre killgäng vars högsta önskan är att du ska strippa för dem under deras förfest.

Just förfest känns för övrigt som ett ytterst bra ord att förknippa med Chatroulette. Efterfest också för den delen. Ett hett tips är att du innan du går ut, sitter en stund framför datorn, dricker ett glas vin och bara låter snubbe efter snubbe bedyra sin kärlek till dig. Detta gäller dock troligtvis och tyvärr bara personer av kvinnligt kön i vanlig ordning.

Man får som tjej inte direkt sämre självförtroende av att hänga en stund på denna numera rätt så ökända sajt. Och när du en tidig morgon kommer hem efter att ha lekt med dina vänner i den verkliga världen, kan du lägga dig till rätta i sängen, sätta på din webcam och bara vänta tills första bästa snygging föreslår en nattlig cyberdejt på tu man hand. Vad en träff av sådant slag innebär är naturligtvis individuellt men för mig ger den långt mer tillfredsställelse än vad mitt potentiella fem i tre-ragg skulle ha gjort, om jag inte hade dumpat honom utanför krogen.

Människor använder sig av Chatroulette på alla möjliga vis, sajten erbjuder långt mycket mer än bara snusk. Killen i videon nedan har till exempel gjort sig känd genom att spela piano och improvisera sång till de olika personer han chattar med. Gullig!