Fontänorgasm - en gåva eller börda?

- 01/12/2010, 09:49 -
Vad händer i kroppen vid en fontänorgasm?

Kan alla få en fontänorgasm?

Sxc.hu

Vad är det egentligen som händer vid en fontänorgasm och kan alla få en? Är vätskan som kommer urin eller något annat och är den här orgasmen någonting att sträva efter att uppnå? Är förmågan att få fontänorgasm en gåva eller börda?

Fontänorgasm, även kallad kvinnlig ejakulation är den typ av orgasm i vilken kvinnan "sprutar" under eller i samband med orgasm. Vid en fontänorgasm pressas en klar vätska ut genom urinröret ifrån något som kallas för Parauretrala körtlar och även ifrån körtlarna vid slidmynningen som kallas för de Bartholinska. Det som kommer är inte urin (trots att tjejen ofta känner sig lite kissnödig då det sker) och ska varken smaka eller lukta konstigt eller illa.

Rent tekniskt sägs det att alla tjejer kan få fontänorgasm men det kan vara lite trixigt att få till det. Det är vanligast att man får fontänorgasm i samband med stimulering av g-punkten men det är fullt möjligt att få det genom klitorisstimulans eller något annat man tycker är skönt.

Sex & Blandat beslöt sig för att göra en kort intervju med Paula, 27, som är en mästare på det här med fontänorgasmer!

Vad hände första gången du fick en fontänorgasm?

– Jag och min kille hade sex och när jag kom blev det plötsligt helt blött i sängen. Jag trodde att han hade hällt ett glas vatten över mig eller något liknande, men det var visst jag, hehe.

Berodde det på något speciellt?

– Förmodligen berodde det på en blandning av att jag var extremt upphetsad och att han kom åt min g-punkt i den ställning vi var.

Hur reagerade du?

– Jag skämdes och tyckte att det var jättejobbigt när vi väl förstått att vätskan kommit från mig. Som tur var skedde detta med en kille jag var ihop med så det var inte jobbigt länge.

Och han du var med?

– Han tyckte nog mest att det var jävligt coolt och spännande.

Hur ofta får du fontänorgasmer?

–  Nuförtiden händer det i princip aldrig eftersom jag har lärt mig att kontrollera dem. Jag vet i vilka ställning jag lättare får en fontänorgasm och därmed hur jag ska undvika att behöva byta sängkläder efter varje gång jag och min kille har haft sex, haha!

Kommer de enbart då du har penetrerande samlag eller vid andra sexuella situationer också?

– Än så länge har jag bara fått fontänorgasmer vid penetrerande samlag.

I vilken ställning är det lättast resp. svårast för dig att få fontänorgasm?

– Absolut lättast är det om jag rider min kille eller om han tar mig bakifrån. Svårast är ingen men alla förutom de tidigare nämnda kan jag kontrollera bra.

Kan du beskriva känslan av en fontänorgasm? Hur är den i förhållande till en “vanlig” orgasm?

– Den är mycket starkare. Helt sjukt stark och intensiv faktiskt. Jag vet knappt om jag vill skratta eller gråta och hela kroppen vibrerar känns det som.

Tror du att alla kan få en?

– Jag vet inte, men det sägs väl att alla har förmågan och att man kan träna upp den?

Vad är det bästa resp. sämsta med fontänorgasmer?

– Det bästa är den fysiska tillfredsställelsen, det är ju fantastiskt skönt. Det värsta är att det är skitjobbigt att det blir så vått och att hålla på och bädda rent efter varje gång. Det kan ju också kännas lite pinsamt om man inte skulle känna killen man var med så väl.

Skulle du vilja bli av med din “förmåga” eller omfamnar du den?

– Förut ville jag bli av med den. Nu kan jag väl ha den kvar eftersom jag har lärt mig att hålla den i styr, haha!

Obs. Namnet Paula är fingerat och hon heter egentligen något annat.