Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Maten som gör dig het

- 26/04/2011, 10:33 -
Basilika ökar främst kvinnans sexlust.
1 av 4

Basilika ökar främst kvinnans sexlust.

Sxc.hu

Ät ett extra ägg i påsk!
2 av 4

Ät ett extra ägg i påsk!

Sxc.hu

Mandlar kan höja din sexlust.
3 av 4

Mandlar kan höja din sexlust.

Sxc.hu

Undvik vitt bröd.
4 av 4

Undvik vitt bröd.

Sxc.hu

Ät ett extra ägg också efter påsk - det kan höja din sexlust. Sex & Blandat listar ett gäng sexlivsboostare.

Nog för att Sex & Blandat tycker att det är lite töntigt att sörpla ostron och mata varandra med chokladdoppade jordgubbar enbart i syfte att kanske - med lite tur - bli extra kåt.

Men när nya rön gör sig hörda vill vi givetvis dela med oss av vad vi fått veta.

Tidigare har man mest pratat om kakao, ingefära och chili i samband med mat som ökar vår sexlust men enligt Rediff.com finns det ytterligare ett gäng sexlivsboostare och några av dessa är:

Basilika. Ökar främst kvinnans sexlust.

Ägg. Innehåller vitamin B5 och B6 som hjälper till att bekämpa till exempel stress som är en välkänd orsak till låg sexlust. Vi vill dock nämna att äggmökar kan ha motsatt effekt och sänka sexlusten.

Mandel. Består till stor del av essentiella fettsyror som hjälper till att skapa könshormoner. De flesta nötter är dessutom rika på L-arginin, en aminosyra som förbättrar blodcirkulationen och därmed den manliga erektionen.

Fikon. Innehåller också aminosyror.

Granatäpple. Innehåller massor av antioxidanter.

Saffran. Innehåller picrocrocin - en kemikalie som sägs göra kroppen särskilt känslig för beröring. Denna exotiska krydda är också känd för att arbeta antidepressivt.

Apelsiner. Är fyllda med C-vitamin som hjälper till att hålla organen fungerande samt ökar upphetsning och känslighet.

Och detta kan du gärna undvika:

Vitt bröd. Och andra raffinerade kolhydrater kan sänka din sexlust då de frigör sockret snabbare än till exempel fullkorn. För mycket socker gör att din energiproduktion dippar, vilket innebär att du inte kommer att orka sexa, helt enkelt.