GUIDE: Ragga på krogen

- 12/05/2011, 09:59 -
1 av 3

2 av 3

3 av 3

"The Game" i all ära, men vad funkar egentligen? Vetenskapligt finns det en del regler att hålla sig till. Socialt också en mängd. Sex & Blandat listar några Do's and Don'ts i flirtandets värld.

Do's:

1. Var avslappnad. En god idé är att försöka få till ett samtal lite sådär av en händelse. Det blir naturligast och känns bekvämast för er båda. Du vill inte att raggningen ska bli för påtaglig.
Försök hitta något som får er att känna samhörighet. Ni känner kanske båda att bartendern är ouppmärksam, att den alldeles för fulla killen i hörnet stör eller något liknande. Men försök helst att undvika allt för mycket klagande, en negativ person är sällan attraktiv.

2. Hitta era likheter. Att hitta gemensamma nämnare är alltid en stor fördel. Vetenskapliga studier har visat att likheter skapar attraktion. Lika barn leka bäst?
"Opposites attracts" gäller oftast i ett senare stadie.

3. Ha en wingman! Det är alltid bra att ha med sig en vän ut. Dels för att det ser konstigt ut att gå ut själv och dels för att de flesta andra också har sällskap.
Din wingman kan hjälpa dig på flera olika sätt. Den person du vill lägga in stöten på har mest troligt också en vän med sig. Och du behöver ha föremålet för din uppmärksamhet ensam för att bäst lyckas.
Din wingmans uppgift är att ta hand om denne vän medan du "work your magic".
En annan av wingmannens uppgifter är att tala väl om dig och liksom vara ditt CV för kvällen.

Don'ts:

1. Som kille - försök inte att ragga upp tjejerna på dansgolvet. I alla fall inte om du kör "smyga upp bakifrån och börja jucka"-stilen. Tro mig. Det håller inte.

2. Som tjej - stå inte i en ring med alla dina kompisar och snacka tätt ihop. Det krävs ett sjuhelvetes mod och självsäkerhet för en kille att gå in mitt i ett tjejgäng och börja snacka med en av dem. De flesta killar äger inte detta mod, åtminstone inte innan ett par rejäla järn. Och efter det blir han kanske inte så attraktiv ändå.

3. För både tjejer och killar - var inte för på. Tjatiga människor är enbart jobbigt. Visa ditt intresse men låt personen få space efteråt och tid att tänka efter. Men gör dig påmind då och då genom att kanske gå förbi, slänga en blick, ge ett leende från andra sidan rummet. Detta skapar spänning och spänning skapar attraktion.

Lycka till med raggandet!