Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

KRÖNIKA: Ligga runt och hitta rätt

1 av 3

kiralou.se

2 av 3

kiralou.se

3 av 3

kiralou.se

Sex & Blandat | 15/05/2011 19:21

19-åriga Mathilda skriver om dejtande och att hitta Mr Right.

Jag skrev för ett tag sedan ett blogginlägg om hur jag ser på mitt "happily ever after" och därefter har jag satt mina kriterier på hur min livspartner ska vara.

Jag vet på vilka plan jag vill bli kompletterad och på vilka jag behöver bekräftelse.

Jag känner nästan min stora kärlek även fast vi förmodligen ännu aldrig har träffats. Det låter i en del öron lite osunt.
Men enligt min teori har alla någon någonstans som de är menade att vara ihop med, men pågrund av livets olika omständigheter är det inte alls säkert att man möts. Då möter man förmodligen någon annan. Kärlek kan ju uppstå precis varsomhelst och sluta hursomhelst.
Passion och åtrå finns i människan redan från början och det är ju meningen att vi ska få utlopp för det.

Kanske låter jag hopplöst romantisk. Men för mig är det en livsfilosofi. Jag har valt att tro på kärlek och lycka på jordelivet för jag vet inte vad som kommer att hända efteråt. Det betyder inte att jag strävar efter den, men jag hoppas på en vacker dag.
Därmed sagt så tycker jag man ska strunta i alla löjliga spel för det slår bara ut lyckan. Är det rätt så märker man det förr eller senare i alla fall.

För ett tag sedan registrerade jag mig på en dejtinghemsida där jag skrev lite om mig själv, att jag tyckte om kakor, gulliga djur och skulle föredra att oboyhångla eller så på första dejten.

Nu, ett par veckor senare har jag fått över 1200 mail. Både skamlösa, finurliga, okreativa och sagolika. Av de har jag sållat ut och bestämt dejt med ett par stycken.

Min första träff sköt jag upp ett antal gånger för att jag var skeptisk till han skulle vara något för mig trots att han såg ut som en välvårdad och snyggare variant av Kurt Cobain.
Vi skulle ta en öl eller en drink. Lite pretentiöst, så jag föreslog att vi istället skulle mötas upp på gatan och säga hej. Så det gjorde vi tillslut.

Mitt i natten för några torsdagar sedan utan en enda promille i kroppen provhånglade vi mitt på gatan i tre och en halv minut ungefär.
Därefter kunde jag, eller vi, konstatera att vi inte var någonting för varandra så vi så hejdå och gick hem åt varsitt håll.

Det kändes skönt. Liksom ingen ödslad tid på bara formaliteter, utan raka rör och inga knepig situation att vilja smita iväg från. En perfekt första dejt som aldrig kommer att bli en till.

Med sex och kärlek är det som allt annat i livet att man måste våga prova sig fram. Liksom testa dig fram till vad som blir perfekt för dig. Det går inte att misslyckas så länge du har kul under tiden. Kärleken kommer aldrig på begäran, så lev lite innan och ligg runt.