Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läsarfråga: Hur kommer jag över honom?

1 av 1

Sex & Blandat | 19/05/2011 15:59

"Prata inte med varandra, prata inte om honom, kolla inte på hans facebook, älta inte."Sex & Blandat ger råd om hur du går vidare efter ett uppbrott.

Hej! Jag är 15 år och mitt ex och jag gjorde slut för ett tag sen för att vi tyckte att vi bara bråkade. Men båda saknade varandra jättemycket och flera gånger sedan vi gjorde slut så har vi träffats och haft sex.

Men nu helt plötsligt så har han blivit kär i en annan tjej och jag vet inte varför men nu har jag försökt jättelänge att få tillbaka honom och jag har varit ganska på, eftersom jag vet att han fortfarade är rätt svag för mig.

Igår hade vi sex men efter var han jätteledsen och sa att han fick skuldkänslor för att han utnyttjat mig. Jag trodde hela tiden att han kanske gillade mig igen men tydligen inte. Allt det här gör så jävla ont i mig och känner mig helt tom inuti! Snälla hur ska jag göra för att släppa honom och bli glad?!


Svar:

Det här är en situation som måga hamnar i väldigt lätt. Det är svårt att släppa taget. Det finns en "regel" som jag tycker är bra att hålla sig till – no sex with an ex. Det brukar bara försvåra situationen och göra allt mer komplicerat.

Det bästa sättet att kunna släppa någon och gå vidare på är att bryta kontakten helt. Åtminstone för en tid framåt.
Det låter hårt, men det är det mest effektiva. Prata inte med varandra, prata inte om honom, kolla inte på hans facebook, älta inte. Skaffa helt enkelt "ett nytt liv", med nya vanor.

Gör inte saker som ni brukade göra ihop eller sådant som påminner mycket om honom. Ta inte vägen förbi hans hus. Stalka inte hans nya tjej på nätet. Lyssna inte på låtarna ni brukade lyssna på. Gräv inte ner dig.

Se till att vara extra mycket med dina vänner och familj, fokusera på den kärleken.
Hitta på saker. Det bästa är att hålla sig sysselsatt så man inte börjar tänka för mycket.

Och kom ihåg den gamla klyschan – tiden läker alla sår. Den stämmer faktiskt för jävla bra. Våga lita på det.