1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Panelen: Är det okej att dejta en kompis ex?

Denna vecka består vår panel av det sköna gänget Martin, Fridah och Viktoria.Frågan är:"Är det okej att dejta en kompis ex?"


Veckans panel

Martin Isberg, 26 år, jobbar som butikschef på YOU vid Stureplan, är även delägare och driver Royal Bar Academy AB. Deltog i Big Brother 2011. Läs Martins blogg här.

Fridah Reinholdsson, 20 år, bloggare/gymansvarig Fitness 24. Läs Fridahs blogg här.

Viktoria Björnsdotter
, 21 år, bloggare/mediesäljare. Var med i "Mammas pojkar" 2009. Läs Viktorias blogg här.

Martin Isberg:

- Det beror väl lite på hur pass seriöst förhållande och hur lång tid det gått. Men jag skulle personligen aldrig dejta en kompis ex av ren respekt, men även för att jag tycker relationen med kompisen borde bli konstig när man umgås alla tillsammans.


Fridah Reinholdsson:

- Den här frågan är ju väldigt känslig för alla parter, men det har ändå diskuterats flitigt hos mig och mina vänner.
Det alla är "överens" om är faktiskt att det beror helt på situation och vad man har för relation till exet idag. Skulle någon av mina vänner vilja dejta mitt ex så skulle jag först slå ner dem och sedan (nej, jag skojar).
Jag skulle faktiskt tycka att det var helt okej sålänge de "frågade" mig innan om hur jag kände.

- Allting har med respekt att göra och för mig är det viktigt med ärlighet. Så. Jag anser att det KAN vara okej, sålänge man kollar med de inblandade parterna!


Viktoria Björnsdotter:


- De flesta tycker att allting handlar om hur långt förhållandet var, hur seriöst, hur det avslutades och vad de har för relation idag. Jag tycker att det viktigaste är att fråga mig vad jag känner och tycker. Känner jag att det är okej att de dejtar, självklart får de göra de. Men känner jag däremot att det inte är okej då måste denna kompis respektera det. Där spelar det ingen roll hur länge, hur seriöst, hur det avslutades eller vad vi har för relation idag, det handlar bara om vad jag hade för känslor för exet och om jag har några känslor för honom idag. Det viktigaste är att kompisen är ärlig och pratar med mig innan någonting händer.

- Sen tycker jag att man självklart ska uppmuntra två människor att finna varandra. Man ska aldrig vara allt för hård. Ibland måste man gå vidare och inse att två andra faktiskt tycker om varandra trots att det inte funkade mellan mig och exet.

 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.