Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Panelen: Är det okej att dejta en kompis ex?

1 av 4

2 av 4

3 av 4

4 av 4

Sex & Blandat | 24/05/2011 13:37

Denna vecka består vår panel av det sköna gänget Martin, Fridah och Viktoria.Frågan är:"Är det okej att dejta en kompis ex?"

Martin Isberg:

- Det beror väl lite på hur pass seriöst förhållande och hur lång tid det gått. Men jag skulle personligen aldrig dejta en kompis ex av ren respekt, men även för att jag tycker relationen med kompisen borde bli konstig när man umgås alla tillsammans.


Fridah Reinholdsson:

- Den här frågan är ju väldigt känslig för alla parter, men det har ändå diskuterats flitigt hos mig och mina vänner.
Det alla är "överens" om är faktiskt att det beror helt på situation och vad man har för relation till exet idag. Skulle någon av mina vänner vilja dejta mitt ex så skulle jag först slå ner dem och sedan (nej, jag skojar).
Jag skulle faktiskt tycka att det var helt okej sålänge de "frågade" mig innan om hur jag kände.

- Allting har med respekt att göra och för mig är det viktigt med ärlighet. Så. Jag anser att det KAN vara okej, sålänge man kollar med de inblandade parterna!


Viktoria Björnsdotter:


- De flesta tycker att allting handlar om hur långt förhållandet var, hur seriöst, hur det avslutades och vad de har för relation idag. Jag tycker att det viktigaste är att fråga mig vad jag känner och tycker. Känner jag att det är okej att de dejtar, självklart får de göra de. Men känner jag däremot att det inte är okej då måste denna kompis respektera det. Där spelar det ingen roll hur länge, hur seriöst, hur det avslutades eller vad vi har för relation idag, det handlar bara om vad jag hade för känslor för exet och om jag har några känslor för honom idag. Det viktigaste är att kompisen är ärlig och pratar med mig innan någonting händer.

- Sen tycker jag att man självklart ska uppmuntra två människor att finna varandra. Man ska aldrig vara allt för hård. Ibland måste man gå vidare och inse att två andra faktiskt tycker om varandra trots att det inte funkade mellan mig och exet.