Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läsarfråga: Kan inte sluta tänka på honom

1 av 1

leloveimage.blogspot.com

Sex & Blandat | 26/05/2011 14:49

Är det fel att tänka på någon annan när man har pojkvän? Och vad gör man i så fall åt saken?Sex & Blandat ger råd och tips i frågan.

Jag går första året på gymnasiet, jag har pojkvän sedan 3 år tillbaka. Jag älskar verkligen honom och skulle aldrig kunna vara otrogen eller såra honom. Han är det bästa i mitt liv.

Men när jag började på gymnasiet fick jag syn på en annan kille, ett år äldre, en annan linje och knappt några gemensamma vänner. Han var så fin. Han var speciell och det tycker jag fortfarande.

Jag skulle bara vilja lära känna honom, men jag är blyg och vågar knappt säga hej. Tanken på mig med han är spännande, men ingenting jag skulle kunna gå vidare med i det verkliga livet. Men jag kan tänka på honom ibland när jag ska sova.

Det känns fel med tanke på min pojkvän men ändå rätt. Det är trots allt bara tankar, men jag vill bli av med dom.
Vad ska jag göra för att sluta tänka på honom? Det känns som att jag misslyckades med beskrivningen på hur det är, men det blir inte bättre än såhär.

Svar:

Du är alltså 16 år och har haft pojkvän sedan du var 13 år. Det är en väldigt lång tid i en så ung människas liv. Det är inte ett dugg konstigt att du börjar se efter andra – hur dina känslor för din pojkvän än ser ut.
Det är ren och skär nyfikenhet.

Oavsett om du har pojkvän eller inte är det aldrig fel att lära känna nya människor. Ta mod till dig och skapa någon sorts kontakt nästa gång. Det är antagligen enda sättet att få den här killen ur dina tankar – att lära känna honom.

Antingen så visar han sig vara en person du inte alls klickar med – och då är den saken ur världen.
Visar det sig däremot att han är jättetrevlig så får du ta det därifrån. Men just nu känner du inte ens killen och har mest en hang-up.

Så mitt råd är att lära känna killen. Det är mycket möjligt att magin kring honom försvinner så fort du gjort det.

Lycka till!