Läsarfråga: Gillar han mig?

Hur vet man om någon gillar en som mer än en kompis?Sex & Blandat agerar rådgivare.


Undrar du också över något?

Har du också en fråga du vill få besvarad?
Naturligtvis kan du vara anonym.

Skicka din fråga till filippa.berg@nyheter24.se

Tjenare!
Tänkte fråga angående en kille jag har på G. Jag gillar verkligen den här killen, ja, troligen är jag galet kär i honom till och med.

Min fråga är: gillar han mig?

Jag har frågat honom tidigare, och han säger att han måste fundera på det. För han vet inte om han gillar mig mer, eller om jag är en riktigt jävla bra polare.. .

Tecken som visar på att han är kär, är att han och jag pratar varje dag med varandra, och i skolan (han går i min klass) är vi med varandra hela tiden och härjar.
Folk runtom märker att jag gillar honom, men gillar han mig?

Det har gått en månad sedan jag sa vad jag kände för honom, och för varje dag blir jag bara mer och mer kär. Jag tror han gillar mig också, men all den här tvekan gör även mig tveksam.
Är han kanske blyg, eller vill han inte vara med mig?
Jag har försökt pratat med honom om det, men han är ju så jäkla tveksam. Kanske några bra tips på vad jag kan göra också?
Kram en kär 17-åring


Svar:

Det är svårt att veta vad någon annan känner. Den här killen gillar ju dig helt klart. På vilket sätt är frågan. Det verkar som att han inte vet själv och då är egentligen det enda du kan göra att vänta.

När det gäller kärlek finns det dock alltid ett litet spel. Den berömda "katt och råtta-leken".
Detta är enbart spekulationer, men det kan vara så att han känner sig så pass säker på att du gillar honom att han inte riktigt får utrymme att känna efter själv.

Att prova att ge honom lite space är det råd jag skulle ge dig i den här situationen. Utan att för den delen verka alltför dissig, förstås.
Visa att du har ett annat liv än att vara med honom också. Det är sådant som gör en människa intressant.
Helt enkelt låta honom sakna dig lite.

Det kan vara så att han inte saknar kon förrän båset är tomt...

Lycka till!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!