Torsdag 21 Okt
Stockholm

Läsarfråga: Jag kan inte bli våt

Kan okåthet bero på p-pillren? Filippa svarar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Undrar du också över något?

Har du också en fråga du vill få besvarad?
Naturligtvis kan du vara anonym.

Skicka din fråga till filippa.berg@nyheter24.se

Hejsan! Jag är en tjej, 18 år och har en pojkvän sedan länge.
Jag har jätteproblem med att ha sex.
Jag är sugen i huvudet och hela kroppen, men underlivet säger ifrån. Jag blir inte blöt och jag är otroligt trång. Och det gör ont när min pojkvän stoppar in den, oavsett hur försiktiga vi är.

Min okåthet kan bero på mina p-piller Cerazette. Men finns det någonting vi kan testa för att göra mig våt? Jag vill verkligen inte byta p-piller eftersom jag hatar att ha mens.
Och hur ska vi göra så att det inte gör ont? Det känns som vi har testat allt, alla ställningar och ja, allt!
MVH Anonym


Svar:

Om du verkligen är kåt så ska du bli våt. Att du inte blir det kan som sagt mycket möjligt bero på dina p-piller.
Du säger att du inte vill byta p-piller för att du hatar att ha mens. Men det finns andra preventivmedel man inte heller får mens av.

Det är alltid individuellt hur man reagerar. Väldigt många slipper mensen med p-stav till exempel. Det finns även p-piller som hjälper till att minska kraftfull menstruation.
Gå till ungdomsmottagningen och prata om vilka alternativ som finns och så får du helt enkelt prova dig fram.

Men det är också möjligt att det inte handlar om p-pillren. Jag var i samma situation som du för inte så länge sedan. Jag var övertygad att det var mina p-piller som bråkade men det visade sig att allt satt i mitt huvud. Jag trodde att jag var kåt, men det var jag egentligen inte. Jag spände mig omedvetet.
Vi kom på det genom att det gick bra att ha sex överallt utom i just sängen. Av någon anledning kände jag press, spände mig och blev okåt där, men inte på andra ställen där det inte var "meningen" att ha sex.

Många gånger sitter sådana här grejer i hjärnan.
Så mitt tips är att testa att göra lite annorlunda saker, kanske ha sex lite mer "spontant". Så att du inte hinner känna "okej nu ska vi ha sex och hur ska det här gå, kommer jag bli våt eller kommer det göra ont..." och börja spänna dig.

Kanske spontansex löser ert problem?

Kommentera
Kopiera länk
Dela