Tisdag 21 Sep
Stockholm

Läsarfråga: Hur får jag större bröst?

Många är de tjejer som vill ha större bröst. Men hur får man större bröst utan operation?

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Undrar du också över något?

Har du också en fråga du vill få besvarad?
Naturligtvis kan du vara anonym.

Skicka din fråga till filippa.berg@nyheter24.se

Hej! Jag har lite frågor angående bröst.
Jag är en 16-årig tjej med väldigt små bröst, storlek 70A.
Jag är inte alls nöjd med detta och vill verkligen ha större bröst, och förhoppningsvis så kommer dom att växa.

Mina bröst började växa när jag var 13 och vid 14-årsåldern hade jag den storlek som jag också nu har. Dvs mina bröst har inte växt nåt som syns sen jag var 14, och jag oroar mig för att dom typ växt klart redan.. eller iallafall att det inte kommer synnas någon skillnad även om de skulle börja växa lite till.
Jag fick mens när jag var 14 (ifall de spelar någon roll) Och om dom inte blir större så vill jag absolut förstora dem, men skulle inte vilja operera.

Jag har hört talas om piller som gör brösten större och sökte därför upp det på nätet ( http://www.procurves-sverige.com/qhpm.html ) det står att de endast innehåller ingredienser från naturen, kan det stämma?

Och min andra fråga gäller p-piller. Det sägs ju att p-piller kan få brösten att växa lite, i synnerhet om man har små bröst.
Så jag undrar om det lönar sig att testa äta p-piller och hoppas på att brösten växer? För pillren gör väl ingen skada ändå. Men hinner isåfall den "biverkningen" på brösten börja så dom växer om man äter p-piller en månad? Eller måste jag då köpa flera kartor?
Tacksam för svar!
// Funderande tjej


Svar:

Du är bara 16 år, oroa dig inte! Jag hade B-kupa när jag var 16. När jag var 18 började de dock växa med en rasande fart och när jag var 19 hade jag D-kupa.
Nu är jag 21 och känner fortfarande att de bara blir större och större. Det kan ju dock bero på andra saker som p-piller, som du nämner, eller att man går upp i vikt allmänt.

Jag skulle inte sätta allt för stor tilltro till de där pillrena du länkar till, det låter skumt enligt mig. Om det verkligen fungerade skulle väl varenda tjej äta dem och det skulle vara mycket mer känt. Nej, det där tror jag inte på.

Det finns olika sorters p-piller som påverkar kroppen på olika sätt. Dessutom reagerar alla olika på p-piller men större bröst är som du säger en vanlig biverkning.
Dina frågor om p-piller bör du ta med en barnmorska på din ungdomsmottagning, de är experter på området och kan hjälpa dig att hitta något som passar just dig.

Jag tycker inte att du ska oroa dig över dina bröst överhuvudtaget ännu med tanke på att du bara är 16 år. Mycket kan fortfarande hända!

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela