Läsarfråga: Hur får jag större bröst?

Många är de tjejer som vill ha större bröst. Men hur får man större bröst utan operation?


Undrar du också över något?

Har du också en fråga du vill få besvarad?
Naturligtvis kan du vara anonym.

Skicka din fråga till filippa.berg@nyheter24.se

Hej! Jag har lite frågor angående bröst.
Jag är en 16-årig tjej med väldigt små bröst, storlek 70A.
Jag är inte alls nöjd med detta och vill verkligen ha större bröst, och förhoppningsvis så kommer dom att växa.

Mina bröst började växa när jag var 13 och vid 14-årsåldern hade jag den storlek som jag också nu har. Dvs mina bröst har inte växt nåt som syns sen jag var 14, och jag oroar mig för att dom typ växt klart redan.. eller iallafall att det inte kommer synnas någon skillnad även om de skulle börja växa lite till.
Jag fick mens när jag var 14 (ifall de spelar någon roll) Och om dom inte blir större så vill jag absolut förstora dem, men skulle inte vilja operera.

Jag har hört talas om piller som gör brösten större och sökte därför upp det på nätet ( http://www.procurves-sverige.com/qhpm.html ) det står att de endast innehåller ingredienser från naturen, kan det stämma?

Och min andra fråga gäller p-piller. Det sägs ju att p-piller kan få brösten att växa lite, i synnerhet om man har små bröst.
Så jag undrar om det lönar sig att testa äta p-piller och hoppas på att brösten växer? För pillren gör väl ingen skada ändå. Men hinner isåfall den "biverkningen" på brösten börja så dom växer om man äter p-piller en månad? Eller måste jag då köpa flera kartor?
Tacksam för svar!
// Funderande tjej


Svar:

Du är bara 16 år, oroa dig inte! Jag hade B-kupa när jag var 16. När jag var 18 började de dock växa med en rasande fart och när jag var 19 hade jag D-kupa.
Nu är jag 21 och känner fortfarande att de bara blir större och större. Det kan ju dock bero på andra saker som p-piller, som du nämner, eller att man går upp i vikt allmänt.

Jag skulle inte sätta allt för stor tilltro till de där pillrena du länkar till, det låter skumt enligt mig. Om det verkligen fungerade skulle väl varenda tjej äta dem och det skulle vara mycket mer känt. Nej, det där tror jag inte på.

Det finns olika sorters p-piller som påverkar kroppen på olika sätt. Dessutom reagerar alla olika på p-piller men större bröst är som du säger en vanlig biverkning.
Dina frågor om p-piller bör du ta med en barnmorska på din ungdomsmottagning, de är experter på området och kan hjälpa dig att hitta något som passar just dig.

Jag tycker inte att du ska oroa dig över dina bröst överhuvudtaget ännu med tanke på att du bara är 16 år. Mycket kan fortfarande hända!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.