Vem betalar bögnotan?

KRÖNIKA. Per-Robin Gustafsson om jämlikhet bland bögar.


Vem är krönikören?

Per-Robin Gustafsson är gay, komiker och bloggare. Hans blogg hittar du här.

Utvecklingen har genom tiderna hela tiden gått åt att samhället blir mer och mer jämställt. Kvinnor har slagits med näbbar och klor för att uppnå samma rättigheter som män. Det finns dock en punkt som säkert många precis som jag reagerat mot, där utvecklingen inte alls drivs framåt med samma brinnande engagemang. Varje gång jag frågar en tjejkompis när hon och andra kvinnor ska börja kräva att få betala för sig på restaurang exempelvis ute på date är det som att hon svarar:

-Vänta lite, jag är inte riktigt klar med att elda upp den här BHn, vi tar det där senare.

Intresset för total jämlikhet är helt plötsligt inte lika stort och det förstår jag. Gratis mat är alltid trevligt.

En vän frågade mig häromdagen hur det går till för oss bögar när vi går på date. Jag var tvungen att höra mig för så jag gjorde en totalt ovetenskaplig undersökning där jag frågade några bögbekanta hur betalningen går till när de dejtar.

Någon svarade att middag på restaurang låter som en väldigt onödig kostnad om man ändå bara vill ligga med någon. Det finns en poäng. Bögar vill alltid ligga och det är inte Erik Lallerstedts såser man är ute efter så det kan ju vara lika bra att skippa det dyra restaurangbesöket och göra något betydligt billigare istället.

Jag köpte resonemanget men ville ändå veta VEM som betalar på en seriös och riktig bög-date. Fick det svar jag själv tycker känns mest relevant:

-Den som är aktiv och sätter på ska givetvis bjuda den passiva som blir påsatt. Det är självklart. Man måste ju förbereda sig med tarmsköljning och dagen efter är det inte alls säkert att man kan gå och sitta normalt. Klart detta engagemang måste belönas på något sätt?

Så det är alltså så det går till i bögvärlden. Jag har fått lite mer insikt om hur det verkligen fungerar och jag vill inte lämna ut mig själv för mycket men jag kan säga att jag personligen älskar god mat men aldrig någonsin betalat en restaurang-nota.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.