Torsdag 21 Okt
Stockholm

Vem betalar bögnotan?

KRÖNIKA. Per-Robin Gustafsson om jämlikhet bland bögar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Vem är krönikören?

Per-Robin Gustafsson är gay, komiker och bloggare. Hans blogg hittar du här.

Utvecklingen har genom tiderna hela tiden gått åt att samhället blir mer och mer jämställt. Kvinnor har slagits med näbbar och klor för att uppnå samma rättigheter som män. Det finns dock en punkt som säkert många precis som jag reagerat mot, där utvecklingen inte alls drivs framåt med samma brinnande engagemang. Varje gång jag frågar en tjejkompis när hon och andra kvinnor ska börja kräva att få betala för sig på restaurang exempelvis ute på date är det som att hon svarar:

-Vänta lite, jag är inte riktigt klar med att elda upp den här BHn, vi tar det där senare.

Intresset för total jämlikhet är helt plötsligt inte lika stort och det förstår jag. Gratis mat är alltid trevligt.

En vän frågade mig häromdagen hur det går till för oss bögar när vi går på date. Jag var tvungen att höra mig för så jag gjorde en totalt ovetenskaplig undersökning där jag frågade några bögbekanta hur betalningen går till när de dejtar.

Någon svarade att middag på restaurang låter som en väldigt onödig kostnad om man ändå bara vill ligga med någon. Det finns en poäng. Bögar vill alltid ligga och det är inte Erik Lallerstedts såser man är ute efter så det kan ju vara lika bra att skippa det dyra restaurangbesöket och göra något betydligt billigare istället.

Jag köpte resonemanget men ville ändå veta VEM som betalar på en seriös och riktig bög-date. Fick det svar jag själv tycker känns mest relevant:

-Den som är aktiv och sätter på ska givetvis bjuda den passiva som blir påsatt. Det är självklart. Man måste ju förbereda sig med tarmsköljning och dagen efter är det inte alls säkert att man kan gå och sitta normalt. Klart detta engagemang måste belönas på något sätt?

Så det är alltså så det går till i bögvärlden. Jag har fått lite mer insikt om hur det verkligen fungerar och jag vill inte lämna ut mig själv för mycket men jag kan säga att jag personligen älskar god mat men aldrig någonsin betalat en restaurang-nota.

Kommentera
Kopiera länk
Dela