Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läsarfråga: Vilken kille ska jag välja?

1 av 1

Sex & Blandat | 30/06/2011 12:03

Signaturen Bella behöver hjälp med val av kille.

Hej! Jag är en 16-årig gammal tjej som behöver hjälp med val av killar. Det kanske är lite konstig att någon så ung som jag skriver hit men jag håller på att bryta ner mig själv av olycklighet.

Det är så här att jag har haft en kille vid min sida sen i höstas. Jag älskar honom tror jag. Jag har också sedan i höstas bytt från denna killen till andra, jag har ingen aning varför men jag har nästan direkt börjat sakna honom och gått tillbaka. Men nu är det så här att jag har gjort så här mot en annan kille 2 gånger.
Kille nummer 1 dumpade jag i julas för den här killen, men i januari dumpade jag kille nummer 2 för kille nummer 1 och ungefär i början av mars valde jag kille nummer 2 igen.

Problemet är att nu vill jag välja kille nummer 1 igen men vet inte om jag vågar. Jag har bytt kille nu i flera månader och det tar kål på mig. Jag mår illa av kille nummer 1 ibland och då klarar jag det inte.
Jag vet att jag låter som en värsta player men det är jag verkligen inte, det har aldrig varit min mening att såra någon, det är just det jag inte vill.

Jag är också livrädd över vad folk ska tycka, mina klasskompisar till exempel är jättenära kompis med kille nummer 2 och vill väldigt gärna att vi ska bli ett par och pressar mig enormt. Jag har kämpat länge för att bli ”populär” och är livrädd att om jag väljer kille nummer 1 igen blir jag impopulär. Men jag hatar tanken av att umgås med kille nummer 1 ensam ibland, men ibland älskar jag det.

Jag ändrar mig hela tiden, vad ska jag göra? Vilken kille ska jag välja? Och hur kommer jag ur det här utan att påverka min kompiskrets? Jag mår så dåligt och tycker så synd om killarna. Snälla hjälp mig!
Hälsningar Bella

Svar:

För det första tycker jag att du ska fullständigt strunta i vad "alla andra" kommer tycka om ditt val av kille. Det är inte deras liv, låt inte de styra. Gillar du någon, stå rak i ryggen och var stolt över det. Det kommer dessutom inge bra mycket mer respekt ("popularitet") om det var det du var ute efter.

För det andra tycker jag att det låter som att du inte gillar någon av killarna egentligen, utan bara tror att det är det du "ska". Hade du verkligen varit kär i någon av dem hade det här velandet inte existerat.

Ta en paus och var själv ett tag. Känn efter vad du verkligen vill.

Kanske vänta på den där som undanröjer alla tvivel?