Läsarfråga: Vilken kille ska jag välja?

Signaturen Bella behöver hjälp med val av kille.


Undrar du också över något?

Har du också en fråga du vill få besvarad?
Naturligtvis kan du vara anonym.

Skicka din fråga till filippa.berg@nyheter24.se

Hej! Jag är en 16-årig gammal tjej som behöver hjälp med val av killar. Det kanske är lite konstig att någon så ung som jag skriver hit men jag håller på att bryta ner mig själv av olycklighet.

Det är så här att jag har haft en kille vid min sida sen i höstas. Jag älskar honom tror jag. Jag har också sedan i höstas bytt från denna killen till andra, jag har ingen aning varför men jag har nästan direkt börjat sakna honom och gått tillbaka. Men nu är det så här att jag har gjort så här mot en annan kille 2 gånger.
Kille nummer 1 dumpade jag i julas för den här killen, men i januari dumpade jag kille nummer 2 för kille nummer 1 och ungefär i början av mars valde jag kille nummer 2 igen.

Problemet är att nu vill jag välja kille nummer 1 igen men vet inte om jag vågar. Jag har bytt kille nu i flera månader och det tar kål på mig. Jag mår illa av kille nummer 1 ibland och då klarar jag det inte.
Jag vet att jag låter som en värsta player men det är jag verkligen inte, det har aldrig varit min mening att såra någon, det är just det jag inte vill.

Jag är också livrädd över vad folk ska tycka, mina klasskompisar till exempel är jättenära kompis med kille nummer 2 och vill väldigt gärna att vi ska bli ett par och pressar mig enormt. Jag har kämpat länge för att bli ”populär” och är livrädd att om jag väljer kille nummer 1 igen blir jag impopulär. Men jag hatar tanken av att umgås med kille nummer 1 ensam ibland, men ibland älskar jag det.

Jag ändrar mig hela tiden, vad ska jag göra? Vilken kille ska jag välja? Och hur kommer jag ur det här utan att påverka min kompiskrets? Jag mår så dåligt och tycker så synd om killarna. Snälla hjälp mig!
Hälsningar Bella

Svar:

För det första tycker jag att du ska fullständigt strunta i vad "alla andra" kommer tycka om ditt val av kille. Det är inte deras liv, låt inte de styra. Gillar du någon, stå rak i ryggen och var stolt över det. Det kommer dessutom inge bra mycket mer respekt ("popularitet") om det var det du var ute efter.

För det andra tycker jag att det låter som att du inte gillar någon av killarna egentligen, utan bara tror att det är det du "ska". Hade du verkligen varit kär i någon av dem hade det här velandet inte existerat.

Ta en paus och var själv ett tag. Känn efter vad du verkligen vill.

Kanske vänta på den där som undanröjer alla tvivel?

 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.