Läsarfråga: Hur ska jag ta nästa steg?

Hur ska man få någon att förstå att man är intresserad och hur tar man det egentligen till en "ny nivå"?Sex & Blandat ger i vanlig ordning råd i frågan.


Undrar du också över något?

Har du också en fråga du vill få besvarad?
Naturligtvis kan du vara anonym.

Skicka din fråga till filippa.berg@nyheter24.se

Hej! Jag är jättekär i en tjej i min klass, jag har dock aldrig träffat henne "utanför skolan". Jag vet absolut ingenting om vad hon tycker om mig och därför blir det fel om man frågar, tycker jag.
Nu är det ju också sommarlov och eftersom jag inte har träffat henne sedan skolan slutade blir det ju svårt att ta kontakt med henne, då jag som sagt aldrig har träffat henne utanför.

Jag har fått höra av många att jag är en snygg och trevlig kille så att kunna få en tjej lär inte bli så svårt. Jag är dock precis som väldigt många andra killar nervös och blyg när jag ska snacka och träffa tjejer.

För att visa henne att jag är intresserad har jag börjat gilla hennes bilder på Facebook och även börjat skriva kommentarer som söt, vacker och fin.
Är det en tydlig signal till tjejer att det finns intresse från killen?

Men min riktiga fråga är hur jag egentligen ska "ta nästa steg"? Ska jag vänta till skolan börjar och då börja snacka med henne mer, något som jag egentligen aldrig har gjort? Förlåt för ett långt inlägg med mitt huvud är fullt av tankar och oroligheter.
MVH 14-årig kille.


Svar:

Ett enkelt sätt att ta kontakt om man är lite blyg är ju som du skriver, Facebook. Om du har kommenterat hennes bilder med komplimanger så tror jag absolut att hon anar att du gillar henne.
Varför inte börja snacka lite på chatten? Då kan du checka läget lite utan att det blir så seriöst som till exempel ett telefonsamtal skulle bli.

Hör vad hon har för sig nu under sommaren och om du och dina kompisar ska göra något kul, fråga om hon (och hennes vänner?) vill hänga på? Det kan ju bli lite mindre nervöst än om det bara är hon och du.

Jag tycker inte heller att du ska fråga vad hon tycker om dig på en gång, utan börja istället umgås mer och se hur läget utvecklar sig.
Var inte nervös, tänk på att tjejer är bara människor, precis som killar!
Så stor skillnad är det inte, det märker särskilt jag som läser alla frågor och funderingar som skickas in hit. Killar och tjejer tänker väldigt lika.

Jag önskar dig lycka till, våga och vinn!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.