Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läsarfråga: Hur ska jag ta nästa steg?

1 av 1

Sex & Blandat | 05/07/2011 08:22

Hur ska man få någon att förstå att man är intresserad och hur tar man det egentligen till en "ny nivå"?Sex & Blandat ger i vanlig ordning råd i frågan.

Hej! Jag är jättekär i en tjej i min klass, jag har dock aldrig träffat henne "utanför skolan". Jag vet absolut ingenting om vad hon tycker om mig och därför blir det fel om man frågar, tycker jag.
Nu är det ju också sommarlov och eftersom jag inte har träffat henne sedan skolan slutade blir det ju svårt att ta kontakt med henne, då jag som sagt aldrig har träffat henne utanför.

Jag har fått höra av många att jag är en snygg och trevlig kille så att kunna få en tjej lär inte bli så svårt. Jag är dock precis som väldigt många andra killar nervös och blyg när jag ska snacka och träffa tjejer.

För att visa henne att jag är intresserad har jag börjat gilla hennes bilder på Facebook och även börjat skriva kommentarer som söt, vacker och fin.
Är det en tydlig signal till tjejer att det finns intresse från killen?

Men min riktiga fråga är hur jag egentligen ska "ta nästa steg"? Ska jag vänta till skolan börjar och då börja snacka med henne mer, något som jag egentligen aldrig har gjort? Förlåt för ett långt inlägg med mitt huvud är fullt av tankar och oroligheter.
MVH 14-årig kille.


Svar:

Ett enkelt sätt att ta kontakt om man är lite blyg är ju som du skriver, Facebook. Om du har kommenterat hennes bilder med komplimanger så tror jag absolut att hon anar att du gillar henne.
Varför inte börja snacka lite på chatten? Då kan du checka läget lite utan att det blir så seriöst som till exempel ett telefonsamtal skulle bli.

Hör vad hon har för sig nu under sommaren och om du och dina kompisar ska göra något kul, fråga om hon (och hennes vänner?) vill hänga på? Det kan ju bli lite mindre nervöst än om det bara är hon och du.

Jag tycker inte heller att du ska fråga vad hon tycker om dig på en gång, utan börja istället umgås mer och se hur läget utvecklar sig.
Var inte nervös, tänk på att tjejer är bara människor, precis som killar!
Så stor skillnad är det inte, det märker särskilt jag som läser alla frågor och funderingar som skickas in hit. Killar och tjejer tänker väldigt lika.

Jag önskar dig lycka till, våga och vinn!