- Foto: leloveimage.blogspot.com

Läsarfråga: Velande flickvän

Signaturen Erik har problem med en flickvän som inte riktigt vet vad hon vill.


Undrar du också över något?

Har du också en fråga du vill få besvarad?
Naturligtvis kan du vara anonym.

Skicka din fråga till filippa.berg@nyheter24.se

Hej jag är en kille på 20 år och jag har problem i mitt förhållande.
Det är så här att jag och min flickvän har varit tillsammans i ca 1,5 år nu och vi har bråkat ganska mycket mest då vi har festat.

För ungefär en vecka sedan så började hon prata om att vi kanske måste gå skilda vägar tillslut, sen nån dag efter det skrev hon till mig att hon inte vet vad hon vill längre och att det kanske var slut nu och jag fick inte komma till henne som jag planerade att göra, kanske för att hon var ledsen eller nåt annat.
Men dagen efter så hade jag fått ett sms att jag får komma om jag ville, jag frågade varför hon ändrade sig, hon sa då att hon fick panikångest och att hon saknade mig hemskt mycket och visste inte vad hon skulle ta sig till.

Hon gjorde i princip slut vad jag fattade dagen före. For ju dit då och det verkade bra, jag far hem nån dag efter och då när vi skriver igen så beskriver hon hur hon känner ungefär, att det är inte säkert att det håller och ena dagen bryr hon sig inte alls om mig och andra dagen så saknar hon mig och vill vara med mig och mitt i allt kan hon inte lämna mig för att inte såra mig och må dåligt själv. Och jag har sagt att jag ska göra allt jag kan för att få det att hålla och funka men jag ska inte försöka för hårt säger hon för jag ska inte känna mig 100 procent säker.

Tror ni att hon kanske vill att jag ska jobba lite för att få det att fungera och kanske att det inte ska verka för lätt för mig att få henne att tycka det är bra?

Jag älskar henne så fruktansvärt mycket och jag mår dåligt över det här nu och jag vet inte vad jag ska ta mig till om det tar slut mellan oss, hon älskar mig fortfarande.

Hoppas jag beskrev det så ni förstod att det handlade om bråk och att det inte är något svammel som är över på en dag. Snälla ni hjälp mig att förstå.
Mycket tacksam för ett bra svar. /Erik

Svar:

Hej Erik!

Det här låter som en extremt jobbig situation för er båda. Din flickvän verkar väldigt velig och osäker över er relation och självklart sårar det dig.

Din flickvän måste bli säker på vad hon vill annars kommer ni bara fortsätta att må dåligt, båda två.

Det här kanske låter drastiskt, men jag tycker att du ska göra slut. Förklara för henne att du älskar henne men att ni nog måste spendera lite tid på olika håll för att fundera över hur ni vill ha det.
Det låter nämligen som att det är hon som dikterar villkoren lite väl mycket i ert förhållande just nu och hon kanske skulle få ett litet "wake up call" av att du går in och fattar ett beslut.

Förhoppningvis inser hon vad hon faktiskt har och allt löser sig. Om inte - så har du gjort det enda rätta genom att göra slut.
Och om så skulle vara fallet, kom ihåg: livet går alltid vidare, hur svårt det än känns.

Och då har du ju faktiskt chansen att hitta någon som som är 100 % säker på att hon verkligen vill ha dig.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.