Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läsarfråga: Velande flickvän

1 av 1

leloveimage.blogspot.com

Sex & Blandat | 06/07/2011 15:29

Signaturen Erik har problem med en flickvän som inte riktigt vet vad hon vill.

Hej jag är en kille på 20 år och jag har problem i mitt förhållande.
Det är så här att jag och min flickvän har varit tillsammans i ca 1,5 år nu och vi har bråkat ganska mycket mest då vi har festat.

För ungefär en vecka sedan så började hon prata om att vi kanske måste gå skilda vägar tillslut, sen nån dag efter det skrev hon till mig att hon inte vet vad hon vill längre och att det kanske var slut nu och jag fick inte komma till henne som jag planerade att göra, kanske för att hon var ledsen eller nåt annat.
Men dagen efter så hade jag fått ett sms att jag får komma om jag ville, jag frågade varför hon ändrade sig, hon sa då att hon fick panikångest och att hon saknade mig hemskt mycket och visste inte vad hon skulle ta sig till.

Hon gjorde i princip slut vad jag fattade dagen före. For ju dit då och det verkade bra, jag far hem nån dag efter och då när vi skriver igen så beskriver hon hur hon känner ungefär, att det är inte säkert att det håller och ena dagen bryr hon sig inte alls om mig och andra dagen så saknar hon mig och vill vara med mig och mitt i allt kan hon inte lämna mig för att inte såra mig och må dåligt själv. Och jag har sagt att jag ska göra allt jag kan för att få det att hålla och funka men jag ska inte försöka för hårt säger hon för jag ska inte känna mig 100 procent säker.

Tror ni att hon kanske vill att jag ska jobba lite för att få det att fungera och kanske att det inte ska verka för lätt för mig att få henne att tycka det är bra?

Jag älskar henne så fruktansvärt mycket och jag mår dåligt över det här nu och jag vet inte vad jag ska ta mig till om det tar slut mellan oss, hon älskar mig fortfarande.

Hoppas jag beskrev det så ni förstod att det handlade om bråk och att det inte är något svammel som är över på en dag. Snälla ni hjälp mig att förstå.
Mycket tacksam för ett bra svar. /Erik

Svar:

Hej Erik!

Det här låter som en extremt jobbig situation för er båda. Din flickvän verkar väldigt velig och osäker över er relation och självklart sårar det dig.

Din flickvän måste bli säker på vad hon vill annars kommer ni bara fortsätta att må dåligt, båda två.

Det här kanske låter drastiskt, men jag tycker att du ska göra slut. Förklara för henne att du älskar henne men att ni nog måste spendera lite tid på olika håll för att fundera över hur ni vill ha det.
Det låter nämligen som att det är hon som dikterar villkoren lite väl mycket i ert förhållande just nu och hon kanske skulle få ett litet "wake up call" av att du går in och fattar ett beslut.

Förhoppningvis inser hon vad hon faktiskt har och allt löser sig. Om inte - så har du gjort det enda rätta genom att göra slut.
Och om så skulle vara fallet, kom ihåg: livet går alltid vidare, hur svårt det än känns.

Och då har du ju faktiskt chansen att hitta någon som som är 100 % säker på att hon verkligen vill ha dig.