Läsarfråga: Hur kommer jag över henne?

Smärtan efter ett uppbrott kan vara enorm och ett krossat hjärta kan vara svårt att läka på egen hand. Ibland behöver man lite tips och råd.Det är då Sex & Blandat kommer med in i bilden.


Undrar du också över något?

Har du också en fråga du vill få besvarad?
Naturligtvis kan du vara anonym.

Skicka din fråga till filippa.berg@nyheter24.se

Hejsan. Jag har ett stort problem med mitt ex, vi har gjort slut för ungefär 1 vecka sedan, jag är helt säker på att hon redan börjat hålla på med andra, och ja älskar henne väldigt mycket ännu, så att veta att hon gör det är väldigt jobigt.. sedan sitter jag bara hemma hela tiden framför datan och tänker på hon hela tiden ''undra va hon gör nu'' ''undra vem hon håller på med nu'' m.m.. samtidigt som ja hela tiden måste kolla hennes facebook typ var 5e minut och när jag ser typ att hon skivit med andra killar o sådana saker blir ja bara lessen och deppig.. jag vet att det aldrig kommer bli vi igen, men att tänka på henne hela tiden, och typ tankar om att hon strular / ligger med andra gör mig galen.. jag vill bara komma över henne. Så ja hängde med min polare på fest, vi snacka o hade kul, och de sluta med att han duscha med 2 tjejer och hade 3 kant o allting, och 2 tjejer ville ligga med mig men jag sa bara nej,nej,nej hela tiden för att jag inte ens känner mig intresserad av någon annan tjej? Nu har jag bara ångest tankar, självmords tankar och vet inte vad ja ska ta mig till. Snälla hjälp mig.. :/

Svar:

En vecka är inte särskilt lång tid. Det är absolut inte konstigt att du känner så här, det tar tid att komma över någon.

Det finns dock en del knep för att snabba på det hela. Jag skulle rekommendera att du absolut inte gick in och kollade på hennes facebook. Överhuvudtaget.
Försök att helt skippa all kontakt och sådant som kan påminna dig om henne. Det låter drastiskt, men det fungerar.

Försök att sysselsätta dig så du inte bara sitter och tänker på henne hela tiden. Gå ut och gör saker med dina vänner, träffa nya människor och skapa lite av ett "nytt liv" som inte påminner om henne.

Det fungerar ofta inte att ligga med någon annan för att komma över någon, åtminstone inte så tidigt efter ett uppbrott, då skadar man bara sig själv. Men jag tror däremot absolut att det är bra att vara med någon annan när man läkt lite mer.
Det är lätt att hamna i tron att den man försöker komma över var världens bästa människa och att ingen någonsin kan mäta sig. Men det kan de, bara du låter dem försöka.

Lita på att tiden kommer läka dina sår och att du kommer träffa någon som det kommer att vara ännu bättre med än ditt ex. Jag kan garantera dig att det kommer hända.

Lycka till.

För att diskutera frågan mer, klicka här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.