Söndag 4 Dec
Stockholm

Pride har blivit som Skansen

KRÖNIKA. Komikern Per-Robin Gustafsson om Pridefestivalen som öppnats för alla.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Vem är krönikören?

Per-Robin Gustafsson är gay, komiker och bloggare. Hans blogg hittar du här.

Ledningen för pride har fått en kollektiv hjärnblödning. Detta är vad jag misstänker när jag ser på vad de gjort för årets Pride-festival. De hävdar att de vill skapa ett mer ”öppet pride” och därför är Pride i år helt gratis och öppet för alla i Kungsträdgården.

Jag tänkte direkt jag hörde detta att det inte kommer fungera och igår när jag satt på nattbussen på väg in mot stan fick jag samtliga farhågor bekräftade. Ett gäng ungdomar pratade och jag hörde den ena vråla samtidigt som han drack up det sista av sin folköl:

”Lyssna yaooo, vi drar till Kungsträdgården, bögarna har sin Pride-grej där, vi kan garva åt dem”

Det är alltså det som är ett öppet pride. Att sysslolösa förortsungar ska komma till Pride och titta på bögar. Jag tycker att det känns fullständigt motbjudande och jag får rysningar i hela kroppen av att de gjort detta mot den festival jag gillade så mycket just för att VI fick utgöra normen för åtminstone en vecka per år och man nästan blev chockerad när man såg ett heteropar hålla handen på stan. Det kanske finns fördelar av detta också vad vet jag. Att människor får en inblick i vår värld och lär sig mer om oss. Egentligen vill ju säkert de allra flesta oss ingenting illa. Det är väl lite som ett besök på Skansen, människor vill titta, peka, skratta, ta en bild och så vidare. Lemurerna på skansen lider väl inte direkt av detta men jag tror ändå att de lemurer som bor i djungeln utan människor som skrattar åt dem har det fan så mycket bättre. Om vi så ska göra ett Skansen av Pride tycker jag faktiskt att vi kan gå hela vägen och sätta upp automater med bög-godis som de heterosexuella gästerna kan köpa och mata oss med. Då kan vi prata om riktig familjeunderhållning när Kalle 5 år får hitta just SIN bög att mata med exempelvis lite poppers.

Vill inte låta som en bitter bög utan hoppas ni trots allt får en trevlig Pride.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.