Söndag 25 Jul
Stockholm

Filippas ögonbrynsguide

DAGENS SKÖNHETSTIPS. Ögonbrynen är viktiga och ramar in hela ansiktet. Många fyller i sina ögonbryn för att få en mer dramatisk look. Men hur gör man egentligen för att få perfekta bryn och vad ska man tänka på?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Fråga eller tipsa

Har du en fråga om skönhet? Eller ett riktigt bra skönhetstips på lager?

Maila mig på filippa.berg@nyheter24.se så tar vi upp det!

Eller så kan du gå in på min blogg och skriva en kommentar.

Jag anser att ögonbryn är det absolut viktigaste i ansiktet! Själv föredrar jag mörka, inte för smala ögonbryn, men tycker även att det kan vara coolt med blekta bryn på de som passar i det.
Här är en liten guide på hur jag sköter mina ögonbryn.

1. Börjar med att noppa ögonbrynen, alltid underifrån.

Tips! Om du är osäker på formen finns det mallar att köpa som du kan gå efter (finns bl a på Åhléns). Vill du vara riktigt säker på att det hela går rätt till kan du gå till ett proffs och låta denne noppa första gången, då blir det lätt för dig att underhålla formen sedan.

2. Jag har ganska "buskiga" och långa strån i början så de brukar jag borsta uppåt och sedan trimma ner med en liten nagelsax.

Obs!
Var försiktig när du klipper, klipp hellre för lite än för mycket!

3. För att fylla i mina ögonbryn använder jag inte längre ögonbrynspenna då jag tycker att det kan ge ett onödigt "hårt" intryck. Använder numera ögonbrynsskugga som jag applicerar med en liten vinklad pensel.

4. Då och då brukar jag färga mina ögonbryn. Jag gör det hemma med ögonbrynsfärg från Depend. Det kan vara skönt att ha mörka ögonbryn även när man är osminkad, inte sant? Jag använder färgen brunsvart.

5. Ett litet sminkknep för att få ögonbrynen att se ut att vara ännu längre upp från ögat (vilket gör att du ser mer "vaken" ut) är att lägga en ljus ögonskugga precis under brynet.

Lycka till med era ögonbryn!

Kommentera
Kopiera länk
Dela