Tjejpanelen: Måste ett par vara gifta för att det ska vara "på riktigt"?

- 09/08/2011, 14:14 -
Emma Malmlöf.
1 av 4

Emma Malmlöf.

Isabelle Strömberg.
2 av 4

Isabelle Strömberg.

Elin Engelbrektsson.
3 av 4

Elin Engelbrektsson.

4 av 4

När är kärlek äkta och är giftermål det yttersta beviset?Vi frågade vår tjejpanel vad de tyckte och de svarade så här.

Elin Engelbreksson:

- Nej för fan. Tycker jag verkligen inte! Visst, det kan vara fint och romantiskt med ett bröllop – men ett förhållande handlar om mer än en ring på fingret. Ett giftemål är också det ”sista” steget i ett förhållande och när man har passerat det stadiet kanske man finner sitt förhållande tråkigt och gnistan försvinner. Det man strävade efter var inte så perfekt som man kanske trodde.

- Haha, missförstå mig rätt. Bröllop och giftemål ska vara ett tecken på ”evig” kärlek, men det är inget måste för att förhållandet ska vara på riktigt.

Emma Malmlöf:

- Nej det tycker jag inte att man måste. För mig handlar inte kärlek om ett löfte i vit klänning eller kyrka, utan mer om det där som man inte riktigt kan ta på. Däremot tycker jag att själva handlingen att gifta sig är väldigt fin.

- Jag tror det kan betyda mycket för kära individer att få dela sin kärlek med sin familj och nära och kära under en ceremoni, men jag tycker inte att själva kärleken blir mer äkta bara för att man gifter sig.

Isabelle Strömberg:

- Nej det tycker jag inte. Just att det känns "på riktigt" är väl snarare en av anledningarna till att man gifter sig? Jag tycker att giftemål är mer symboliskt, och visar att paret vill och tror att det kommer att hålla förevigt. Men självklart finns det säkert par som känner att ett giftemål är den ultimata bekräftelsen på att det är äkta. Sedan, barn.