Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

HOW TO: Sminka över en finne

filippaberg.se

Sex & Blandat | 09/08/2011 18:38

DAGENS SKÖNHETSTIPS. Finnar är ett djävulens påfund och de lyckas alltid komma precis innan man ska på någon stor fest eller något annat viktigt. Krämer och rengöringar i all ära, men hur gör man för att lösa problemet när det väl har uppstått?Filippa har svaret.

1. Det första steget är att få ner svullnaden. Ta en isbit, rulla in i lite papper och tryck försiktigt mot finnen i några minuter. Detta hjälper till att reducera inflammationen och svullnaden.

2. Visst sägs det vara bra att torka ut finnar för att få bort dem, men detta gäller inte just när du ska sminka över dem. Huden och finnen måste vara ordentligt återfuktad. Risken är annars att ditt smink fastnar extra mycket på det uttorkade området och får det att se mörkare ut och därmed alltså accentuerar finnen än mer. Och det var ju det vi inte ville, eller hur?

3. Använd en concealer med gulgrön färg (mitt tips är Make Up Store's Cover All Mix) då det är motsatsfärgen till rött och alltså täcker finnar och andra blemmor bäst. Dutta på försiktigt. Använd helst en liten pensel, och inte händerna, att applicera med för att undvika bakterier.

4. Klart!