Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läsarfråga: Är jag lesbisk?

- 11/08/2011, 11:41 -

Hur vet man om man är lesbisk?

Hej! Jag är en tjej på 14 år som vill ställa en fråga. Alltså detta med att vara lesbisk eller homo har jag tänkt en hel del på. När jag ser/träffar en tjej som var min konfirmationsledare nu i år så pirrar det till i hela mig, jag blir glad, vill gärna prata med hennne även fast jag inte har någonting att säga.
Det pirrar liksom i magen när hon skriver eller när vi pratar. Det är även pinsamt att prata med henne eftersom jag känner så här, tycker även att hon är fin.

Jag tycker detta är riktigt läskigt alltså, jag skulle ALDRIG kunna bli tillsammans med en tjej! Men ändå känner jag så här, snälla hjälp mig! Är jag lesbisk eller är jag inte?! Jag blir nästan rädd av att prata med tjejer, för att jag är rädd av att känna denna känsla för just tjejer, och det har även hänt med en annan förutom ledaren.
Tack på förhand! Ni är bäst!Svar:

Att du känner såhär behöver inte betyda att du är lesbisk. Jag kan tänka mig att du ser upp till den här tjejen och tycker att hon är lite häftig.
Ibland får man "girl crushes" eller blir "kompiskär" och blir som lite besatt av en vän/bekant och bara vill vara med denne hela tiden.
Detta är en typ av kärlek/förälskelse men behöver inte betyda att man är homosexuell. Det är en slags fascination och är särskilt vanligt när man är lite yngre.

Det är heller inte så ovanligt att vara bisexuell, det vill säga att man gillar båda killar och tjejer (ibland med mer dragning till det ena könet).

Och även om du har en, eller flera, sexuella erfarenheter med en tjej behöver inte det heller betyda något särskilt, mer än att du är nyfiken och öppen för att testa nya saker.

Du ska veta att sådana här tankar är oerhört vanliga i din ålder.
Jag tror att det är viktigt att inte försöka stämpla sig själv utan bara go with the flow och se vad som händer. Oroa dig inte, hur du än är så är det ju faktiskt helt okej.

Diskutera frågan vidare här!