Läsarfråga: Flyttar ifrån killen

- 15/08/2011, 14:29 -

filippaberg.se

Vad gör man om man flyttar flera 100 mil bort från sin kärlek?

Hej, skulle behöva någon annans åsikt än mina vänners. Jag har träffat en kille i snart en månad nu och vi har gjort allt och har det bra men problemet är att jag flyttar till mitt gymnasium flera 100 mil bort om tre dagar. Han har hela tiden vetat om att jag ska flytta så han har kanske inte varit helt öppen...

Jag har i alla fall otroligt starka känslor för honom och har aldrig känt såhär förut. Vi ska ses en gång till innan jag drar och undrar vad jag ska säga, jag vet inte vad jag ska göra... jag är helt enkelt kär.Han har sagt att han kommer sakna mig och komma ihåg mig för alltid och han frågade mig igår om jag inte kunde stanna kvar här på Gotland.
Jag behöver hjälp, har aldrig haft såhär mycket ångest.
Tack.
/ Anonym

Svar:

Du sitter helt klart i en väldigt svår sits. Men det jag tänker är, behöver det ta slut för att du flyttar? Det finns många par som har distansförhållande som det fungerar utmärkt för.
Det finns helger och lov då ni kan ses. Detta kanske låter väldigt lite just nu, men bättre än ingenting?

Många par upplever att distansförhållande är bättre eftersom man uppskattar varandra mer och inte "sliter ut" varann på samma sätt som de som träffas varje dag.
Detta är förstås väldigt individuellt, men kan ni inte ge det en chans åtminstone?
Om kärleken är stark så övervinner den alla hinder, som man brukar säga...

Jag vill också ge dig en eloge för att du flyttar trots allt, det kommer med största säkerhet vara en jättehäftig och positiv upplevelse för dig.

Lycka till!