Lördag 4 Dec
Stockholm

Läsarfråga: Hur får man orgasm?

Hur gör man egentligen för att få orgasm?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Undrar du också över något?

Har du också en fråga du vill få besvarad?
Naturligtvis kan du vara anonym.

Skicka din fråga till filippa.berg@nyheter24.se

Jag är en tjej som är 17 och har ett litet problem. Jag har aldrig fått en orgasm, varken när jag onanerar (som inte alls är nå skönt) eller när jag har sex. Jag har en kille och han mår typ dåligt över att jag inte får någon när vi har sex och sen mår jag dåligt för att det känns som det är fel på mig. Jag har börjat med p-piller (gått en månad nu) och jag har märkt av att jag har blivit kåtare så jag vill ha sex hela tiden. Det är skönt att ha sex men inte tillräckligt så att jag får orgasm. Vad ska jag göra för att få orgasm? :( Tacksam för svar!

Svar:

Det framgår inte om du har fått en klitorisorgasm någon gång? Det är hursomhelst mycket vanligt att endast eller lättast kunna komma genom klitorisstimulering. Men det går också att komma vaginalt - genom den så kallade g-punkten.
Det kan dock vara svårt och för en del tar det flera år innan de lär sig hur medans för andra går det jättelätt.

Det är förstås olika för alla exakt var g-punkten sitter på just dem men någontans på ovansidan inne i slidan. Testa dig fram själv för att se hur just du fungerar. (se även bilden)

En sida som beskriver jättebra om kvinnlig orgasm och utlösning hittar du här.

Med allt detta sagt tycker jag inte att du och din pojkvän ska haka upp er så mycket på själva orgasmen. Sex är ju, som du skriver, skönt ändå!
Ta det lugnt och stressa inte utan låt det bara komma när det kommer.

Lycka till!

Diskutera frågan vidare här!

Kommentera
Kopiera länk
Dela