Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läsarfråga: Hatar mina bröstvårtor

Sex & Blandat | 26/08/2011 12:42

Hur ser en normal bröstvårta ut?

Hejsan! Jag är en tjej på 16 år som har ett problem med mina bröst. Jag absolut hatar mina bröstvårtor.
Mina bröst är 'normalt' stora och helt normala annars. Bara det att mina bröstvårtor är stora och är liksom svullna och utstående.
Inte lite svullna heller, utan bröstvårtan blir som en stor utstående klump. Jag har ingen liten hård vårta i mitten heller, förutom när jag fryser. Sjukt jobbigt att ha så dåligt självförtroende med mina bröst.

Finns det något som kan vara fel? För vad jag kommer ihåg så hade jag inte såhär för ca. 2 år sen. Kommer det försvinna när jag blivit äldre?
Och kan det bero på att jag äter en viss sorts p-piller och kan det göra skillnad om jag byter?
Får för övrigt ursäkta att frågan blev så rörig. Tacksam för svar!


Svar:

Det är helt normalt att bröstvårtan och hela vårtgården är "svullna" och står ut från bröstet.
Det är bara när man fryser/blir upphetsad eller om bröstvårtan blir stimulerad på annat sätt som den blir "liten och hård", som du skriver.

Att dina bröstvårtor inte såg ut såhär för 2 år sedan är inte konstigt, dina bröst växer och så gör även dina bröstvårtor.

Brösten kan absolut bli större av att du äter p-piller.
Men kort sagt: dina bröst och bröstvårtor låter som fullständigt normala sådana och det finns absolut inget att oroa sig för av det du beskrivit.

Diskutera frågan vidare här!