Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läsarfråga: Har jag blivit uttöjd?

Sex & Blandat | 30/08/2011 18:04

Hur ska man göra så att sexet känns mer?

Hej! Jag är en tjej på snart 18 år som inte har kommit under sex. Just nu är det inte ett jätte stort problem för mig. Det här med sex är nytt både för mig och min pojkvän.

Men igår när vi hade sex och jag satt på honom kände jag inte ens ifall jag var i honom eller inte!! Det är ändå den första jag har sex med. Har jag verkligen töjts så mycket??
Och min pojkvän har inte en liten snopp eller så, så det kan ju inte vara det som är problemet heller!
Därför har vi provat olika ställningar så han ska komma längre in, men då gör det bara ont.

Jag tog reda på att det måste vara för att han stöter i livmodertappen... inte en jätte skön känsla.. Vet inte hur jag ska göra. Ju mer vi har sex - desto mindre känner jag nåt. (Förutom då när han kommer för långt in, men det är njutning i det.) Känner bara precis i början av samlaget då man liksom inte vant sig, men sen tar det 1 minut och efter det känner jag knappt nåt. VAD SKA JAG GÖRA?!:(:(:( Jag vill ju njuta av sexet jag med!Svar:

Kan det vara så att du blir alldeles för blöt och det därför blir mindre "friktion"? Prova att torka bort lite med papper om det är problemet. I vissa perioder har man lättare för att bli blöt än andra.

Jag tror inte att du har töjts, ibland känner man mindre och ibland mer. Något som däremot alla kvinnor bör göra av flera skäl är att träna bäckenbottenmuskulaturen. Det gör att man blir "tightare" därnere och har lättare för att få orgasm (det blir även skönare för killen om man är vältränad där). Det minskar dessutom risken för att bli inkontinent när man blir äldre.

För att träna bäckenbotten så ska man göra så kallade "knipövningar". Du ska spänna samma muskler som när du kniper av urinstrålen när du kissar. Hur många gånger du spänner kan du förstås bestämma själv, men åtminstone 10 åt gången brukar vara bra.

Bäckenbottenmuskulaturen tränas också effektivt om man rider (hästar alltså...) eller går i höga klackar mycket.

För att gå lite överkurs finns det också speciella knipkulor man kan använda sig av.

Diskutera frågan vidare här!