Torsdag 23 Sep
Stockholm

Killpanelen: Får man välja sport framför flickvännen?

Björn Ehrnberg.
1 av 4
Björn Ehrnberg. Foto:
Veckans panel består av...
2 av 4
Veckans panel består av... Foto:
Viktor Adolfsson.
3 av 4
Viktor Adolfsson. Foto:
Christopher Kviborg.
4 av 4
Christopher Kviborg. Foto:

Är det okej att prioritera bort flickvännen under ett stort mästerskap? Och är det verkligen värt risken...?Vi har frågat vår killpanel om saken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Veckans panel

Björn Ehrnberg, 26 år, sportchef på Nyheter24.
Bloggar på http://nyheter24.se/blogg/bjorn

Viktor Adolfsson, 22, sportredaktör Nyheter24.
Twittrar på http://twitter.com/viktorado

Christopher Kviborg
, 26 år, sportredaktör på Nyheter24.
Twittrar på http://twitter.com/chkvi

Björn Ehrnberg:

Det finns många situationer där ett val kan ge både positiva och negativa konsekvenser. Detta är inte ett sådant. Detta är en så kallad lose-lose-situation. Det finns absolut inget rätt svar, tro mig - I know.

I ett förhållande försökte jag gå den legendariska balansgången. Jag lagade lasagne, styrde och ställde, fixade allt. Jag till och med nattade henne, allt för att få ägna några välförtjänta timmar framför teveapparaten. Men nog fan hjälpte inte det. Ett litet snedsteg var allt som krävdes, sen kom hämnden.

När VM-finalen 2006 skulle spelas frågade jag min dåvarande flickvän när matchen skulle börja.

"Nio", svarade hon glatt.

Den där glada tonen skulle fått Stockholms bomblarm att ljuda, men inte min stackars naiva hjärna.

"Kan vi inte gå ut på en promenad, det är ju trots allt en timme kvar innan matchen börjar?", fortsatte hon.

Dum som jag var, tog jag henne i handen och vi började spatsera. "Man kanske kan få en belöning efter matchen" tänkte jag halvhögt för mig själv.

En timme senare återvände vi. Till min bestörtning hörde jag att teveapparaten var igång.

- Det står 1-1 i matchen och det är fullständigt kaos, hörde jag en alldeles för välbekant röst skrika från högtalarna.

Jag tittade på henne, hon tittade tillbaka. Jag stirrade argt, hon bara log tillbaka.

Det går inte att förena ett stort mästerskap med sin flickvän. Prioritera det du vill ha mest. Och någonting säger mig att en Zlatan i hästsvans inte riktigt är lika mycket värd som hon du lagar lasagne till.


Viktor Adolfsson:

- Jag ser mästerskapen mest som något man kan följa om man inte har något bättre för sig. Att umgås med sin flickvän är definitivt "något bättre" i den förra meningen. Men det skadar ju inte om man har hon också kan tänka sig att hänga framför teven en halv dag för att det är OS eller fotbolls-VM.


Christopher Kviborg:

- Det beror ju lite på i vilket skede av förhållandet man är kan jag tycka. Är det relativt nytt kanske man inte imponerar på den motsatta parten genom att försvinna helt framför teven i en månad. Å andra sidan är fotboll viktigare än livet själv och ens flickvän borde ju förstå detta faktum. Precis som vi killar visar "förståelse" för att tjejer måste äga minst 125 par skor och 48 handväskor.

- Jag är rätt säker att jag förstört åtminstone en bra chans till ett seriöst förhållande tack vare min besatthet av fotboll. Till mitt försvar ska tilläggas att just den dejten var i samband med en Real Madrid-match (mitt favoritlag) och att domarens insats var skandalöst usel. Man kan väl säga som så att mitt beteende och mitt vokabulär inte imponerade nämnvärt på tjejen i fråga.
Men för att återgå till frågan; Okej är det väl inte, däremot är det väl ett utmärkt "skäl" och tillfälle att dumpa en tjej - om man nu vill det men är för feg att säga det face to face. Man låter ju hellre Fotbolls-VM dumpa tjejen än att skicka ett meddelande på Facebook exempelvis.

Kommentera
Kopiera länk
Dela