Söndag 26 Sep
Stockholm

The Oil Cleansing Method

1 av 2
2 av 2

DAGENS SKÖNHETSTIPS. Rengöra med oljor? Kan det verkligen vara bra? Och hur gör man? Filippa berättar om den omtalade "oil cleansing method".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Fråga eller tipsa

Har du en fråga om skönhet? Eller ett riktigt bra skönhetstips på lager?

Maila mig på filippa.berg@nyheter24.se så tar vi upp det!

Eller så kan du gå in på min blogg och skriva en kommentar.

Jag har under de senaste veckorna hittat en ny favorit för min skönhetsrutin: Oljor!

Vegetabiliska oljor har så extremt många användningsområden och är förstås helt naturliga.

I veckans första tips tänkte jag berätta om "The Oil Cleansing Method".
Som namnet antyder är detta alltså en metod för att rengöra ansiktet med hjälp av - just det, oljor!
Detta kan låta otroligt främmande för många, då vi ofta blivit lärda att oljor täpper till och gör huden fet och glansig.

Det är dock helt fel. Att torka ut en fet hy kommer bara störa balansen och orsaka en ökning i produktionen av sebum (hudfett). Om vi tillför oljor kommer huden att känna sig mätt och belåten och istället minska produktionen av hudfett. Många vittnar om att deras glansiga hy försvunnit efter användning av oljor.

The Oil Cleansing Method går ut på att rengöra ansiktet med en mix av två oljor, varav den ena är ricinolja. Ricinoljan är väldigt rengörande och lite uttorkande, därför krävs en andra olja för att inte torka ut huden för mycket. Den andra oljan kan till exempel vara olivolja eller solrosolja.
Hur mycket du ska ta av varje beror på din hudtyp. Detta är lite riktlinjer för hur man bör tänka:

Oljig/fet hud: 30% ricinolja, 70% solrosolja/olivolja
Balanserad hud: 20% ricinolja, 80% solrosolja/olivolja
Torr hud: 10% ricinolja, 90% solrosolja/olivolja

Du behöver inte använda någon sminkborttagning innan utan massera bara in blandningen noga och koncentrera dig lite extra på dina problemområden. Efter ett tag kommer du tycka att det känns lite "grusigt", det är smutsen från porerna som lossnat när du masserat. Lite äckligt, men det känns ganska bra att få ut den.

När du är klar blöter du en liten handduk/tvättlapp med så varmt vatten som du klarar av, vrider ur och lägger över ansiktet. Detta blir som att ånga huden vilket gör att porerna öppnas. När handduken svalnat stryker du bort oljan försiktigt. Gör om proceduren några gånger för att vara säker på att all olja är borta.

Nu har du ett väl rengjort ansikte! Nu kan du smörja in med en annan olja för att riktigt mätta huden. Valet av olja här är fritt men jojobaolja är väldigt populärt, speciellt hos de med torr och/eller acnehy.

Mer om användning av olika oljor samt deras egenskaper kommer jag att skriva senare.

The Oil Cleansing Method är en riktig favorit hos mig samt många andra och vill du läsa mer kan du kolla in http://www.theoilcleansingmethod.com

OBS! Alla människors hy är olika och man måste prova sig fram till det som passar en själv. En del trivs jättebra med att använda denna metod varje dag, en del kan inte göra den oftare än en gång i veckan eller ännu mer sällan. Prova dig fram och lyssna på din hy!

Kommentera
Kopiera länk
Dela