Läsarfråga: Hur hittar jag en pojkvän?

"Anonym" är mycket i stallet där det inte finns många killar och undrar hur hon ska göra för att träffa någon.


Undrar du också över något?

Har du också en fråga du vill få besvarad?
Naturligtvis kan du vara anonym.

Skicka din fråga till filippa.berg@nyheter24.se

Jag är 15 år och har aldrig haft en pojkvän. Är det normalt? Jag är mycket i stallet och träffar därför inte så många killar...
Vad kan jag göra för att hitta någon? Vad gör jag sedan, hur tar man första steget?


Svar:

Ja, det är helt normalt. Det är också helt normalt att gå runt och oroa sig för att aldrig ha haft en pojkvän/flickvän i din ålder.
När man är ung vill man att allt ska hända så fort som möjligt och det är så viktigt att känna sig "normal".

Du kommer att hitta någon att bli tillsammans med, det kan du vara säker på. Om det sker när du är 15, 18, 20, 25, 30.... det spelar faktiskt ingen roll. Det viktiga är att det känns rätt och bra när det väl händer.
Det är svårt att skynda på kärleken, den kommer liksom när den kommer. Även om många har hunnit med ett par kärlekar vid 25 så är det heller inte ovanligt att hitta första kärleken då.
Men du som bara är 15 bör verkligen inte oroa dig!

"Hur hittar man någon?" är frågan många ställer sig. Och det lika vanliga svaret är "Du hittar någon när du slutat leta". Klyschigt kan tyckas, men det ligger en sanning i det. Leta inte, låt kärleken komma till dig.

Med det sagt så bör man förstås göra sig tillgänglig. Det vill säga, träffa mycket folk och vara allmänt social. Du skriver att du är mycket i stallet, men även det är ju socialt och kan leda till många nya kontakter.
Jag antar att du går i skolan, där finns ju också öppningar. Vänners vänner brukar vara ett säkert sätt att träffa någon på.

Mitt tips är helt enkelt att ta varje chans att träffa nya människor, dels för att det är roligt men också för att öka dina chanser att träffa någon.

När du träffat någon så är första steget helt enkelt att visa intresse. Prata med honom, visa att du är intresserad av vad han har att säga. Är han intresserad av dig också så kommer resten att lösa sig.

Lycka till!


Diskutera frågan vidare här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!