Stockholm

Läsarfråga: Stressad att bli av med oskulden

"Anonym" är 17 år och känner sig dålig för att hon inte blivit av med oskulden ännu.


Läs mer
Undrar du också över något?

Har du också en fråga du vill få besvarad?
Naturligtvis kan du vara anonym.

Skicka din fråga till filippa.berg@nyheter24.se

hej jag är en tjej på snart 17 och är oskuld, har ett problem, jag känner mig väldigt nere (kom inte på ett bättre ord) för jag inte haft sex, och det är inte för att andra har sagt ngt elr nåt utan typ jag trycker ner mig själv, känner mig typ dålig för att jag är oskuld, är det normalt att känna så? men sen är problemet att jag har haft chansen att bli av med oskulden men har inte vågat, har alltid fegat ur, men vill ju såå gärna, för att få bort den där "dåliga känslan" eller vad man ska säga, vad ska jag göra?


Svar:

Stressen över att bli av med oskulden är otroligt vanlig att känna. Man vill inte vara sist i kompisgänget, man vill veta vad det är alla snackar om och man vill inte verka "onormal".
Men vet du vad. Alla blir förr eller senare av med den och vid vilken ålder man blir det är faktiskt rätt oväsentligt i långa loppet. Det är bara något man bryr sig om när man är yngre. Sedan blir det mycket mer intressant hur man blev av med den, om det var en bra upplevelse och så vidare.

Att du "haft chansen" men sedan bangat för att det inte känts bra tycker jag är helt rätt. Jag är själv av åsikten att det är ganska viktigt att ha en bra första gång (-er), då det ändå på något sätt formar hur du ser på sex i framtiden, det är ju trots allt ditt första intryck.

Att enbart ha sex för att "bli av med det" kanske går jättebra för vissa men pesonligen (och jag har en känsla av att du är likadan av det du skrivit) skulle jag inte tycka det kändes bra.

Men allt handlar ju just om det. Vad som känns bra för dig. Vänta tills det känns helt rätt - eller få det överstökat. Valet är ditt, men du ska veta att det verkligen inte är någon stress och att det kommer att hända hur som helst.

Lycka till!


Diskutera frågan vidare här!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.