Onsdag 8 Dec
Stockholm

Läsarfråga: Måste man få sitt hjärta krossat?

Måste man få sitt hjärta krossat flera gånger i livet? Vad är meningen?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Undrar du också över något?

Har du också en fråga du vill få besvarad?
Naturligtvis kan du vara anonym.

Skicka din fråga till filippa.berg@nyheter24.se

Hej på er/dig, jo jag har ett problem, fucking jävla skitproblem faktiskt: Jag är kär i en kille i min klass, han är lika gammal som mig och jag älskar honom jättemycket! Jag är ny i klassen och började nyss(i början av terminen, jag bor i belgien så vi började i september) i den skolan. Men. Han är också kär i en annan tjej som är 2 år yngre än honom och han är jättesöt och trevlig och vi är ganska bra vänner och så... Men det känns inte så jättebra längre... Jag gråter ibland för att han inte gillar mig(och då menar jag inte att han inte gillar mig men att han inte tycker om mig som jag gör om honom). Mamma o pappa vet att jag är kär i honom men han vet inte och ingen annan heller. Så för några dagar sa jag att han var kär i någon annan och då sa hon: jag har också varit med om det här så jag vet hur det är. Och du kommer få hjärtat krossat några gånger till, alla frå det. Så jag nickade och gick upp på mitt rum men tänkte egentligen: Varför ska jag få hjärtat krossat flera gånger när jag inte behöver? så om ni kan svara på min fråga snabbt så skulle jag bli mer än glad! frågan: varför ska jag få mitt hjärta krossat flera gånger för? och: Är det så för alla, som mamma säger??? tack så mycket för att ni har startat denna sex o blandat-grej för annars hade jag inte haft någon att vända mig till med mina konstiga sex-frågor!!! PS. Ni har hjälpt mig med många andra frågor som har gjort det lättare för mig. :)


Svar:

Ja, din mamma har tyvärr rätt. Du kommer antagligen få ditt hjärta krossat många gånger, precis som alla vi andra. Det är hemskt och kan kännas meningslöst, men försök tänka att du blir starkare och lär dig något varje gång. Det är faktiskt det här som är livet.

Och när du väl hittar en person som det fungerar med, så har du lärt dig av dina andra kärlekar och är förhoppningsvis förberedd och vet hur du ska hantera det mesta.

Personligen tycker jag att det finns något vackert med ett krossat hjärta. Hur fruktansvärt det än må vara, så har man i alla fall älskat. Och det är en fantastisk sak att ha upplevt.

Självklart finns det även de som aldrig får sitt hjärta krossat, men har man då verkligen levat?


Diskutera frågan vidare här!

Kommentera
Kopiera länk
Dela