Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
10
reaktioner idag

Hur svartsjuk får man vara?

KILLPANELEN. Svartsjuka. Är det bara dåligt eller kan det vara bra också? Och hur svartsjuk får man vara?Killpanelen ger svar på tal.

Viktor Frisk.

Dennis Danielsson.

Dennis Danielsson.

Veckans panel består utav...

Veckans panel består utav...

Pavel Maira.

Pavel Maira.

Viktor Frisk:

- Hur svartsjuk det är okej att vara går ju att diskutera till långa vägar. Det beror alldeles på hur seriös relationen är och sen får man även anpassa sin svartsjuka lite efter hur ens partner är som person. Jag själv är inte speciellt svartsjuk av mig med tanke på att om jag är tillsammans med någon så tar jag förgivet att det är mig den personen vill ha och ingen annan, och jag väljer även mina partners efter det.

- När man väl är tillsammans med någon så ska man inte ens behöva vara svartsjuk om du frågar mig, då ska man lita på sin flickvän/pojkvän till 100% och tanken att ens partner ska vara ''otrogen'' eller något liknande ska inte förekomma!


Dennis Danielsson:

- Generellt sätt gillar jag inte svartsjuka i någon form, för mig har det alltid varit ett tecken på bristande tillit, vilket jag inte vill ha i mitt förhållande. Okej är det väl om det ligger på nivån att man blir lite sådär sött svartsjuk någon gång ibland utan att bli arg. Men all svartsjuka som leder till att den svartsjuka blir arg, sur, galen eller liknande är inte okej i min bok. Så bort med svartsjukan, det finns bättre sätt att hålla ihop ett förhållande på!

- Jag var väldigt svartsjuk när jag var i 15-årsåldern. Men idag har jag ingen svartsjuka kvar, det är alldeles för negativt påverkande att gå omkring och vara svartsjuk tycker jag. Jag är hellre glad, positiv, har kul och litar på min flickvän!


Pavel Maira:

- Jag tycker det är okej att vara lite svartsjuk när till exempel någon beter sig respektlöst mot ens partner. När jag och min flickvän började träffas så jobbade jag som vimmelfotograf, då var det en överförfriskad tjej som nöp mig i rumpan vilket min tjej bestämt visade inte var OK. Hon nöp tillbaka mot den tjejen för att visa vems jag var. Sånt tycker jag är okej!

- Själv är jag väldigt osvartsjuk, jag tycker att man ska kunna umgås med det motsatta könet utan problem. Man kan nog säga att jag är väldigt osvartsjuk. På gott och ont då det finns dom som anser att man ska vara lite svartsjuk, själv har jag aldrig fattat det resonemanget. Svartsjuka är nog inte bra rent psykiskt.

Mer:

Skulle du kunna ha ett distansförhållande?