Läsarfråga: Min flickvän har tappat sexlusten

"Anonym" undrar varför hans flickvän plötsligt inte vill ha sex längre.


Undrar du också över något?

Har du också en fråga du vill få besvarad?
Naturligtvis kan du vara anonym.

Skicka din fråga till filippa.berg@nyheter24.se

Hejsan! Jag har lite problem med flickvännen, vi har vart tillsammans i ungefär ett halvår nu och har fram tills för två månader sedan haft ett bra sexliv, men för ca 6 veckor sen så blev de mycke sämre, hon ville inte och va inte sugen och så. Problemet ligger i att hon blir kåt när hon inte är med mej, men inte kåt när hon är med mej, även om jag försöker. När jag tar upp detta så hävdar hon att hon älskar mej och att hon tänder på mig. men jag vet inte riktigt vad jag ska tro. hoppas någon här kan hjälpa mig att förstå detta. Tack på förhand


Svar:

Minskad sexlust kan bero på en mängd olika saker. Preventivmedel är en vanlig anledning, har hon börjat med något nytt nyligen?
Att må dåligt psykiskt kan också minska sexlusten drastiskt.

Du skriver att hon blir kåt när hon inte är med dig, i vilka sammanhang?
En teori är att hon känner press på att bli kåt när hon är med dig och att det har skapat en psykisk spärr. Känner man sig pressad försvinner ofta all lust.

Om jag var du skulle jag försöka att inte göra någon stor grej av det, då det kan förvärra pressen. Du kan fortsätta göra inviter till sex, men gör det inte till någon stor grej om hon inte vill. Om ni pratar om det, så säg att det är okej att ha en svacka.


Diskutera frågan vidare här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!