Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nätdejting

- 13/12/2011, 12:56 -
1 av 2

2 av 2

Vår raggningsexpert Dennis Danielsson om fenomenet nätdejting.

Nätdejting kan vara svårt, hur vet man egentligen om man känner någon över nätet eller om man bara tror att man känner någon?
Till skillnad från i verkliga livet (läs på stan, ute, inte vid nätdejting) så kan man väldigt enkelt när man nätdejtar måla upp en fasad och en bild av sig själv som inte riktigt stämmer. Och att göra det här har inte bara en baksida, utan flera.

Låt säga att du är en seriös person som vill hitta kärleken på nätet, men du är rädd att ingen ska vilja ha dig om du skriver att du är som du faktiskt är. Så du bestämmer dig för att istället skriva det du tror att folk vill höra så att du kan öka dina chanser att någon ska vilja träffa dig.

Den första baksidan av att göra såhär är att du kommer att attrahera fel typ av människor. Vi människor attraheras av olika saker, ibland medvetet och ibland omedvetet. Om du skriver på ett visst sätt så kommer det du skriver att attrahera de personer som dras till det som du skrivit. Problemet är bara att om du skrivit saker som inte stämmer, saker som egentligen inte är du så kommer personen i fråga inte att attraheras av dig, utan av den fasad du målar upp.

Den andra baksidan är att det ofta kommer bli för stor skillnad mellan den personligheten du verkade ha på nätet, och den du nu visar dig ha i verkligeheten när ni träffas. Hon eller han har attraherats av din fasad, och när du visar dig vara helt annorlunda så kommer attraktionen ofta att försvinna, på grund av att det som attraherade personen från början nu är borta.

Den tredje (men absolut inte den sista) baksidan är att du kommer att upplevas som falsk om du inte är dig själv på nätet. Och det är någonting som jag tror att dom flesta gärna vill undvika.

Det finns något för alla, och genom att vara genuin kommer du att direkt attrahera de som verkligen är för dig, och de som tycker att du är för dem. Du slipper vara falsk och skillnaden mellan nätpersonligheten och den riktiga är minimal eller helt oexisterande.
När vi är genuina kommer folk dras mer till oss för att de flesta av oss vill vara genuina, och möter vi någon som är det så vill vi ofta ha mer av det. Vi kan till och med ibland se dessa som förebilder.

Och vill man inte skriva att man är världens tråkigaste människa om man faktiskt tycker att man är det så kanske det är dags att börja göra lite roliga saker och ändra inställning! Varför ska man välja att vara tråkig när man kan välja att ha kul?
Det är givetvis ditt val. Jag tror bara att det skulle vara bättre att vara lite mer genuin och visa vem man verkligen är direkt från början.

Med lögner kan man kanske ta sig framåt i livet, men man kan aldrig vända åter…