Torsdag 24 Jun
Stockholm

Läsarfråga: Jag är 13 år och har inga bröst

Hur kan man få brösten att växa snabbare? undrar Anonym.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Undrar du också över något?

Har du också en fråga du vill få besvarad?
Naturligtvis kan du vara anonym.

Skicka din fråga till filippa.berg@nyheter24.se

Hej. Jag har en fråga angående bröst. Jag är 13 år gammal och har typ inga bröst, jag fick min mens när jag var 12 år.Alla i min ålder som jag känner har iallafall bröst, jag vet att dom växer tills man är 18 men är det något fel? Finns det något sätt att få dom växa snabbare?


Svar:

Du är fortfarande väldigt ung så var inte orolig! Att brösten slutar växa när man är 18 vet jag inte riktigt var du fått ifrån. Det hela är mycket individuellt och avgörs av hormoner, gener etc. Jag hade b-kupa när jag var 18, nu är jag 21 och har E-kupa... så bröst kan absolut växa efter 18-årsålder och de kan växa mycket! Be careful what you wish for, säger jag... stora bröst är inte alltid lika med finast!
När jag var 13 hade jag inga bröst att tala om, för den delen.

Det finns inte direkt något sätt att få bröst att växa snabbare, däremot finns det en uppsjö av produkter som får brösten att se större ut än vad de är. Såsom push up-bhar, bröstinlägg etc.
Wonderbra är ett bh-märke som lovar att få dina bröst att se en kupstorlek större ut med en fin klyfta och jag har sett själv att det fungerar. Så det skulle jag rekommendera till dig om du är otålig!
Men kom ihåg att inte oroa dig, du är ju bara tretton år ännu!

Kommentera
Kopiera länk
Dela