Ett körkort - för säkra sex-sms

Åtta tips för hur du kan sexta säkert!


"Sexting" eller sex-sms:a, det vill säga att skicka lite mer barnförbjudna sms, är nog något de flesta ägnar sig åt då och då.
Det är bra om man vill addera lite extra krydda till sitt förhållande eller flirta med en dejt. Det är också en fördel om man kanske är lite för blyg för att berätta en del sexuella preferenser face to face.

Dock kan sexting vara riskabelt. Nu har sajten Self.com gjort ett "körkort" för sex-sms:are. Följ tipsen nedan så att du kan sexta säkert!

1. Att "sexta" för att få uppmärksamhet från någon du inte riktigt känner är inte det bästa. Du vill inte bli känd som "den galna sex-smsaren" . Amy Levine, sexcoach i New York City tipsar:
- Vänta tills tredje dejten innan du skickar ett sött sms som till exempel "Tänker på dig!". Vänta tre månader innan du skickar "Tänker på dig... naken".

2. Håll koll på den automatiska korrigeraren. Vi vet ju alla att våra smartphones gärna lägger sig i och förstör - ingen hit. Så stäng av den men håll koll på stavningen. Enkäter har visat att felstavning är den näst största turnoffen när det gäller sexting. Faktiskt tre gånger större än användandet av smileys!

3. Visst är det härligt med lite kittlande sex-sms - men var försiktig med en sak. Bli inte för bildlig i ditt sextande, det kan lätt bli avtändande. Var lite mystisk, det håller alla parter fortsatt intresserade.

4. Att mmsa mer eller mindre nakna bilder är populärt. Men skippa att ta med ditt ansikte och någon naken kroppsdel på samma bild. För säkerhets skull. Du vet, mms är lätt vidarebefodrade.

5. Det är lätt att känna sig frestad att skicka "lockande" sex-sms på fyllan. Men kom ihåg, hur smidig och sexig du än tyckte att du var efter den där åttonde drinken - är det inte säkert att du känner detsamma nästa dag... eller snarare är det säkert att du inte gör det. Håll dig till max en drink för att få igång fantasin. Sedan är det bäst att du lägger ner telefonen.

6. Kom ihåg att radera dina sexiga bilder från telefonen! Det kan lätt bli lite jobbig stämning när du ska visa bilder på din söta katt och något annat dyker upp. Oops...

7. Säkra din telefon. Många är vi som inte kan låta bli att, av ren reflex, kolla på någon annans telefon när sms-ljudet hörs. Så ställ in att meddelanden inte visas direkt på skärmen när du får dem... och använd kod så inte vem som helst kan kika ändå!

8. Om du är en kändis, politiker eller på annat sätt har allmähetens ögon på dig - sexta inte överhuvudtaget. Seriöst. För din egen skull.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!