Lördag 17 Apr
Stockholm

Fyra myter om sex - stämmer någon?

Tidningen Womens Health har granskat fyra myter om sex.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Män når sin sexuella topp vid 18 och kvinnor vid 28

Nej, ni är inte för evigt dömda att vara ur synk med era sexliv. Mäns testosteronhalter peakar vid 18 men sex beror på så mycket mer än hormoner, säger Marc Goldstein, professor på NewYork-Presbyterian Hospital/Weill Cornell Medical Center. Kvinnor har ingen topp.

Det är omöjligt att bli gravid när man har mens

"Du kan bli gravid i vilket skede som helst av din menstruationscykel", säger Sherman Silber, föreståndare på the Infertility Center in St. Louis. Sperma kan leva inuti kroppen i upptill en vecka, så om du har sex under mensen och sedan får ägglossning kort därefter så kan spermierna fortfarande finnas kvar och ta tillfället i akt...

Män kan inte få multipla orgasmer

Tron att män bara har en chans till orgasm kommer ifrån ett förväxlande av ejakulation med klimax. Män har en gräns för hur fort de kan producera mer sperma, men de kan fortfarande uppleva upprepade känslor ultimat upphetsning, så att säga.
Tricket är att få honom att komma nära klimax utan att gå hela vägen.

Man kan inte få en könssjukdom om man är i vattnet

Det är faktiskt mer troligt att du får en könssjukdom i vattnet än på torra land. Vatten tvättar bort kroppens naturliga glidmedel vilket leder till mer friktion vilket kan leda till sprickor i slidan där virus och bakterier lätt kan ta sig in.
Kondomer är bra men de försvagas av värme, klor och oljebaserade substanser i vattner såsom exempelvis solskydd eller bubbelbad.

Kommentera
Kopiera länk
Dela