Onsdag 22 Sep
Stockholm

Träna dig till orgasm

1 av 2
2 av 2

Är du kvinna och söker lite sexuell tillfredsställelse? Du behöver ingen man. Strunta i krogen och gå istället till gymmet.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Orgasmövningar

De övningar som oftast gav sexuell njutning enligt enkäten:

"Kaptenstolen"
Tyngdlyftning
Yoga
Joggning och promenader
Klättring

En ny studie visar att kvinnor kan få orgasm av vissa övningar - på gymmet.

Studien publicerades i Sexual and Relationship Therapy och enligt den kan 15 % av alla kvinnor få den här typen av sexuell tillfredsställelse.

Initiativtagarna till studien blev överraskade av resultatet. 124 kvinnor svarade ja på frågan huruvida de fått orgasm under träning och 246 kvinnor uppgav att de känt sexuell njutning genom träning.

– Det tyder på att orgasm inte nödvändigtvis behöver vara kopplad till en sexuell situation, och det kan också lära oss mer om de kroppsliga processerna bakom den kvinnliga orgasmen, säger Debby Herbenick, chef för Center for Sexual Health Promotion vid Indiana University till International Planned Parenthood Federation, IPPF.

Magövningar effektivast

Kvinnorna ombads vara så detaljerade som möjligt om hur de tränat samt under hur lång tid när de upplevt sexuell njutning.

Det visade sig att övningar där magmusklerna var inblandade var vanligast. Särskilt en övning kallad "kaptensstolen", där man med hjälp av rygg- och armstöd häver sig upp till sittande ställning, visade sig vara effektiv.
Situps fungerade också, dock räckte inte enbart en eller två.

– Ofta är det på nummer 15 eller 30, säger Debby Herbenick, enligt Huffington Post.

Det räcker heller inte med att bara träna någon gång då och då. Nästan varannan kvinna som uppgett att hon känt sexuell njutning under träning hade tränat mer än 10 gånger.

Känns det mer lockande att gå till gymmet nu? Varsågod.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela