Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Män blir mer generösa av vackra kvinnor

Sex & Blandat | 04/04/2012 17:32

Det kanske inte är så överraskande att killar blir mer generösa när de omgivs av snygga tjejer. Däremot verkar det omvända inte påverka kvinnorna alls enligt en ny studie.

Män blir mer benägna att utföra osjälviska handlingar när de omges av attraktiva kvinnor, visar ny forskning i Holland och England vars resultat publicerades i Science Daily.

Studien genomfördes på 65 kvinnor och 65 män med en medelålder på 21 år enligt Jezebel.
De fick spela ett datorspel där de kunde välja att skänka pengar eller inte. Samtidigt var de i sällskap av en attraktiv man eller kvinna.

Resultatet var att männen var mycket mer generösa när de betraktades av kvinnan än av mannen, enligt The Telegraph.
Kvinnornas beteende ändrades inte alls beroende på vem som betraktade dem.

– Att en man ser mer på utseende ligger i vår kultur. I dag är allt så utseendefixerat, säger relationsexperten Christina Hermanrud till Metro när hon får höra om forskningsresultatet.

Däremot kritiserar historikern och genusforskaren David Tjeder experimentet.

– De utgår från att mänskligt beteende grundas i viljan att ha sex, de utgår från att alla är överens om vad ”attraktiv” är, de utgår från att alla i experimentet inte bara är heterosexuella utan att de också alltid vill ligga med någon av andra könet om de är män.