NY BLOGG: Följ livet med HIV

Undrar du hur det är att leva med hiv? Hur förhållanden fungerar och hur livet påverkas av sjukdomen? Sex & Blandat presenterar en ny blogg - röda bandet - där du får följa med i vardagen hos personer som lever med hiv.


Många tänker inte på att hiv finns i Sverige och okunskapen kring sjukdomen skapar många fördomar och diskriminering, vilket försvårar livet ytterligare för de 5500 personer i Sverige som bär på hiv.
I Sverige har det sedan 1983 fram till slutet av år 2011 rapporterats in totalt 9 891 fall av hivinfektion, varav 2 428 har fått aidsdiagnos och 2 131 har rapporterats avlidna. 2011 rapporterades 465 fall. Hiv finns i världen och i Sverige.

Röda bandet har varit en internationell symbol för kampen mot hiv sedan och aids sedan 1991 och bärs för att visa att man stödjer de som lever med hiv eller aids.

När man söker på nätet och vill veta mer om hiv hänvisas man ofta till väldigt informativa och formella sidor, sällan får man en personlig och mer vardaglig inblick i hur det är att leva med hiv. Det är den luckan som Röda Bandet vill fylla genom att låta fyra olika personer som på olika sätt lever med hiv blogga om sin vardag.

Hpositiv
Läs mer på hpositiv.blogg.se
Hpositiv är vår anynoma bloggare. Hon bloggar sedan ett bra tag på adressen hpositiv.blogg.se, under pseudonymen hpositiv. Hon bloggar för att upplysa om att hiv är en sjukdom som kan drabba precis vem som helst. Hpositiv kom själv i kontakt med hiv när hon var 29 år av en kille hon sällskapat med i ett år.

Inger Forsgren
Inger bloggar exklusivt för rödabandet.se. Hon drabbades av hiv genom missbruk våren 1986. Idag är hon ordförande i RHFL/Riks och har varit engagerad i Hiv-Sveriges styrelse i flera år. Alltså har hon även i arbetet fått ta del av många hivpositivas liv och berättelser. Hennes blogg kommer att handla om dels just det, hennes erfarenheter i arbetet, men också om hur det är att leva med en partner som inte är hivpositiv och allt vad det innebär.

Marianne och Maurene
Marianne Söderqvist och Maurene Tugavune bloggar tillsammans. De har båda vuxit upp med hiv nära inpå, men har det inte själva. De är alltså båda förtrogna med den tystnad det innebär. Om sjuka släktingar och outtalat förstående. De har båda engagerat sig stort i frågan och fortsätter att göra så – dels genom bloggen, dels genom annat engagemang.

Walter Heidkampf
Walter är öppet hivpositiv sedan 1994 och har sedan 1995 engagerat sig i frågan på olika sätt, främst genom att jobba ett antal år för RFSL. Nu bor Walter i Norge och är verksam på Halseutvaglet för bedre homohelse. Walter är en trogen bloggare på gaykommunityn QX och bloggar då han tycker att öppenhet är det viktigaste verktyget för att motarbeta förakt, självförakt och fördomar.

Röda bandet rekryterar fortsatt bloggare till portalen. Målet är att ha 10 bloggar igång inom en snar framtid. Är du intresserad kan du höra av dig till jens.persson@smi.se.

Läs bloggen på  http://nyheter24.se/sexoblandat/rodabandet/

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.