Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hjälp! Min kille har varit otrogen – måste jag göra slut?

- 13/10/2016, 15:56

N24

En läsare undrar om hon måste göra slut efter att hennes kille har varit otrogen.

Hej! Jag och min kille har varit tillsammans i två år.

För ungefär en månad sedan var han otrogen mot mig på en fest. Han säger att det var den enda gången, men jag har svårt att tro på honom. Han har betett sig konstigt på sistone och vi bråkar hela tiden.

Jag vill bara att allt ska bli som vanligt igen, men jag kan inte släppa att han har varit otrogen. Borde jag gå vidare eller finns det en chans?

Frågar åt en kompis

Hej kompis!

Det verkar som att livet är en aning upp och ner just nu och du ställer en väldigt svår fråga. En fråga du främst bör ställa dig själv och din pojkvän.

Det låter som att ni har en hel del att prata om. Sätt er ner och prata om era känslor, ta reda på varför just det som hände skedde och berätta vad du känner. Om du är arg, bli arg. Det är bättre att få ut känslorna än att gå runt med känslorna och aldrig låta de komma ut.

Men någon gång måste ni också sätta er i lugn och ro och prata om det. Gör klart för vad ni känner, erkänn hur ni har det nu och hur ni ska gå vidare. Tala om vart ni vill.

Ta reda på om det här var ett onödigt misstag som han ångrar djupt, och fortfarande ser en framtid med dig, eller om han ville lämna förhållandet innan det här hände. Men glöm för Guds skulle inte bort dig själv!

Att någon har varit otrogen behöver inte betyda att ni måste göra slut – det beror egentligen på anledningen till varför det har hänt och ens förmåga och vilja att förlåta.

Brukar han såra dig? Om ja, då kanske det är dags att vända på klacken och gå. För om otroheten bara är toppen på isberget vill du inte att det ska bli värre. Då ska du lämna genast och hitta lyckan på annat håll.

Men om ni bestämmer er för att ni vill vara tillsammans måste ni också kämpa för det. Prata med varandra om vad ni vill, och prata om vad som har hänt. Tillåt er vara ledsna och arga, men ha siktet framåt.

Om inte, älta inte. Man ska lämna det man inte mår bra av – och du förtjänar det bästa!

Lycka till!

Vänligen Malin Nilsson, sexexpert på Nyheter24.

Vill du också ställa en fråga åt en kompis? Mejla din fråga till sexochblandat@nyheter24.se eller på Facebook.

Tidigare frågor åt kompisar

Min tjej vill inte ha analsex – vad ska jag göra?

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Kan man komma över otrohet?