Den bästa skönhetskuren?
1 av 2
Den bästa skönhetskuren? - Foto: All Over Press
Ta hjälp av en het leksak för att kickstarta njutningen. Som <a href='https://www.sinful.se/womanizer-pro40-klitorisstimulator'>Womanizer Pro40 </a> som ger helt fantastiska orgasmer.
2 av 2
Ta hjälp av en het leksak för att kickstarta njutningen. Som <a href='https://www.sinful.se/womanizer-pro40-klitorisstimulator'>Womanizer Pro40 </a> som ger helt fantastiska orgasmer.

Därför kan sex göra dig snyggare

Ansiktstvättar, hårkurer och skönhetskliniker i alla ära – men en vända mellan lakanen kan faktiskt ge både finare hy och glansigare hår, visar forskning.


Är du tjej – ta direkt med dig din partner in i sovrummet! Är du kille, få henne att läsa det här, det kommer garanterat göra henne mer sugen…

I samarbete med den erotiska webbshoppen Sinful.se presenterar vi här 4 anledningar till varför sex inte bara är härligt och skönt – utan också kan boosta både hy och hår.

1. Sex är ungdomens källa

Med åren blir din hud mindre elastisk, vilket kan leda till rynkor. Men det är möjligt att vrida tillbaka klockan. Enligt studier utförda av psykologen David Weeks kan regelbundet sex få dig att se hela fem till sju år yngre ut.

Anledningen är att under sex ökar blodcirkulationen och mer syre pumpas ut till huden. I kombination med att du utsöndrar tillväxthormoner bidrar det till mer skinande och spänstigare hy.

2. Huden reparerar sig själv bättre

Att ha sex kan också göra så att din hy återhämtar och reparerar sig snabbare. Läkaren Amy Wechsler säger så här till tidningen Huffington Post:

– När du har sex ”badar” du din hy i antiinflammatoriska molekyler som oxytocin och endorfiner. När vi blir äldre så bryter vi ner hyn mer än vi bygger upp den, men sex kan motverka det.

Amy Wechsler menar också att sex kan stärka immunförsvaret, höja humöret samt göra så att du svettas ut gifter ur kroppen.

3. Farväl till akne och torr hud

Säg farväl till morgnar då irriterande finnar eller torra fläckar har valt att placera sig mitt i ansiktet. Du kan nämligen använda morgonsex för att förebygga kvisslor och torr hy.

Sex tidigt på morgonen ökar dina östrogennivåer som motverkar torrhet och samtidigt förbättrar din huds elasticitet. Dessutom är sex lika med bra sömn då oxytocin utsöndras under samlag. Och bra sömn är i allra högsta grad förknippat med fin hy.

Tips! Ta hjälp av en het leksak för att kickstarta njutningen. Som Womanizer Pro40 som ger helt fantastiska orgasmer. (Din hy kommer tacka dig…)

womanizwer

4. Från glanslöst till glänsande hår

Det är inte bara huden som mår bra av sex. Ditt hår blir också mycket vackrare.

Ett tillfredställande sexliv betyder att det är mycket hormoner i luften – och varje hårstrå påverkas av dem. Det som sker är att hormonerna ökar kroppens förmåga att effektivt ta emot och bryta ned näringsämnen, skriver YourTango. Resultatet? Vackrare och mer glänsande hår.


Tips från experten!

Förutom att sex kan ge utseendet ett lyft är ju ett aktivt kärleksliv härligt på många andra plan. Ett knep för att hetta till det ytterligare är att ta hjälp av en vibrator som tillfredsställer er både – samtidigt

– En parvibrator är perfekt när ni ska vara intima. Ett bra exempel är en We-Vibe 4 som stimulerar kvinnans G-punkt och klitoris samtidigt som den stimulerar mannens skaft. På så sätt kan ni verkligen njuta av varandra, tipsar Mathilde Mackowski, sexleksaksexpert och medägare av Sinful.se.

Du kan se hur en We-Vibe 4 ser ut genom att klicka här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Älskar du sex?
Tack för din röst!