Lin Holmquist utövar tantra som en livsstil.
1 av 3
Lin Holmquist utövar tantra som en livsstil. - Foto: Privat/Shutterstock
Enligt henne är det ett sätt att uppleva livet till fullo.
2 av 3
Enligt henne är det ett sätt att uppleva livet till fullo. - Foto: Shutterstock
Genom att följa sin egen njutning och lust.
3 av 3
Genom att följa sin egen njutning och lust. - Foto: Privat

Lin, 37 berättar: "Därför utövar jag tantrasex"

När Lin upplevde sin första tantra-session föll allt på plats, och sedan dess har hon levt helt och hållit för sin egen njutning.


Många svenskar har nog hört talas om tantra någon gång, men vad är det egentligen och hur utövar man det på bästa sätt?

För att få svar på den frågan pratade Nyheter24 med Lin Holquist, 37, som utövat läran i flera år, hon är bland annat en av personerna bakom tantrafestivalen på Ängsbacka kursgård i Värmland. 

– Jag hade alltid varit intresserad av sex, men så hade jag inte haft det på ett tag och märkte att jag tappat lusten. Men så träffade jag en man som var tantriker och han frågade om jag ville prova på en tantrasession, berättar Lin. 

Lin Holmquist. Bildkälla: Privat

Mötet med mannen beskriver hon som något hon aldrig tidigare upplevt. De möttes på Lins rum där hon bodde. När han kommit in bad han henne att ställa sig upp och klä av sig naken, sedan stod de bara och såg på varandra.

– Vi möttes på ett sätt som jag aldrig tidigare varit med om. Han förväntade sig inget från mig, och han såg inte min kropp utan han såg min själ. Jag kände mig naken och vacker, och då blev även allt runt omkring mig vackert, säger hon. 

Men tantra är inte bara ett sätt att ha sex, utan det är snarare en livsåskådning. Det inkluderar även saker så som yoga och mindfullness. Och sedan den dagen då Lin mötte mannen som visade henne tantra har hon försökt följa sin egen njutning inom allt hon gör. 

– Jag vill inte leva mitt liv avstängd. Tantra handlar om att utmana sig själv. Vad är min dröm? Är det att laga mat och spendera dagarna med att kramas? Då måste du säga upp dig från jobbet och försöka uppfylla den drömmen, förklarar Lin. 

Hon beskriver också att sedan hon började utöva tantra har hon blivit mycket mer medveten om sin kropp, och även sin sexualitet. 

– Det är som att en spänningarna släpper i könet och bäckenbottnen. Det är som att det nästan är elektriskt och sex blir så otroligt mycket skönare. 

Bildkälla: Shutterstock

En viktig del inom tantriskt sex är att släppa fokus på att uppnå orgasm, eller som Lin uttrucker det: "runka i varandra."

– Gör man på det sättet kommer man aldrig kunna möta människan och vara i varandra, säger hon. 

Hennes tips för den som är nyfiken på att prova tantra är att söka sig till människor som redan har erfarenhet av att praktisera, eftersom det enligt henne är väldigt svårt att "läsa sig till" tantra. 

– Man behöver vägledning som nybörjare vilket gör att det är bra att träffa någon du kan utöva det med. Annars handlar det om att vara nyfiken på livet, försöka fråga sig "hur njuter jag mest maximalt av det här?" och utforska det.

Är du nyfiken på andra typer av sexuell utlevnad kan du se när Nyheter24:s reporter provar på japansk bondage i spelaren under. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du vilja lära dig tantra?
Tack för din röst!