Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så här ska du hångla för att få någon på fall

- 02/09/2017, 11:19 -

Många älskar det, andra längtar efter att få göra det mer. Men hur gör man egentligen för att bli bra på att hångla?

Det här med att hångla är både mysigt, lite pirrigt men kan också vara svårt om en inte har rätt teknik. Här är sex tips för att verkligen bli bra på att hångla. 

1. Ta det lugnt

En bra grej kan vara att börja hånglet lite försiktigt. På så sätt blir det också lättare att öka intensiteten efter hand, istället för att kanske direkt bara trycka in tungan i den andras mun och direkt bara vispa runt den, skriver ungdomsmottagningen på nätet, UMO.

Bildkälla: Giphy

2. Blunda

En studie vid Londons universitet visade att hjärnan har svårt att hantera ett sinne och samtidigt koncentrera sig på ett visuellt stimuli. Därför blundar åtminstone de flesta när de kysser någon.

– Det här kan förklara varför vi blundar när vi vill fokusera uppmärksamheten på ett annat sinne, förklarar Polly Dalton, en av psykologerna bakom studien.

Så för dig som vill njuta lite extra mycket av ett hångel kan det vara en bra grej att sluta ögonen.

Bildkälla: Giphy

3. Variera dig

Att skifta mellan att kyssas försiktigt och hårt kan ge en bra dynamik i hånglet. Vill du göra den hårdare delen lite mer intensiv kan ett tips vara att trycka din partner bakåt mot en vägg, tipsar Veckorevyn.

Bildkälla: Kos/Wikimedia Commons

4. Luta huvudet

För att komma åt på ett bra sätt kan ett tips vara att vicka lite på huvudet. Annars kan det bli så att era näsor krockar, tipsar UMO.

En rolig grej är också att nästan alla lutar huvudet åt höger när de ska ge någon en kyss. Det kommer från att människor ofta tycker att det känns naturligare att luta sig åt höger, vilket kommer från när vi ligger i mammas mage.

Bildkälla: Shutterstock

5. Andas med näsan

Här gäller det förstås, precis som med allt annat som gäller kyssar och hångel, att göra det som känns bäst för dig och din kysspartner. Men ett tips kan vara att andas genom näsan när ni kysser varandra. Det brukar helt enkelt gå lättast så, enligt UMO.

Bildkälla: Shutterstock

6. Glöm inte att ta pauser

Att stanna upp från hånglet en stund kan vara effektivt. Se din partner i ögonen, eller pussa kanske hens panna mjukt innan du fortsätter hånglet igen. Då kombinerar du den fysiska kyssen med ömhetskänslor, något som kan höja upplevelsen ytterligare, skriver Veckorevyn.

Bilkdälla: Giphy

Hur bra är du på att kyssas? Testa dig här:

 

 


Se också klippet där 20-åriga Louise ville hitta killen hon träffade i Thailand:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Gillar du att hångla?