Måndag 19 Apr
Stockholm

Relationsexperten: Så här ska du hantera sexdrömmar i en relation

Enligt relationsexperten Charlotte så är det vanligt att en drömmer sexdrömmar även om en är i en relation.
1 av 3
Enligt relationsexperten Charlotte så är det vanligt att en drömmer sexdrömmar även om en är i en relation. Foto: Privat/TT/Pixabay
Hon tycker att en bör vara försiktigt med att berätta om drömmarna för sin partner om en redan har problem med tillit i relationen.
2 av 3
Hon tycker att en bör vara försiktigt med att berätta om drömmarna för sin partner om en redan har problem med tillit i relationen. Foto: TT
Men drömmarna kan vara ett tecken på att något saknas i relationen.
3 av 3
Men drömmarna kan vara ett tecken på att något saknas i relationen. Foto: Privat

Nyheter24 pratade med relationsexperten Charlotte Sander om vad sexdrömmar i en relation betyder.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det finns få personer som genom livet, singel som i en relation, inte har drömt sexdrömmar. Det kan vara om någon annan som en kollega eller chef eller kanske till och med en dröm om ett ex. Men hur hanterar en sexdrömmar i relationer?

Nyheter24 pratade med relationsexperten Charlotte Sander för att fråga vad det betyder om en har sexdrömmar när en har en partner. 

Enligt Charlotte så är det vanligt att personer har sexdrömmar även om en är i en relation.

– Även om vi inte alltid pratar om det för att vi kan tycka att det är skämmigt att vi drömde om något ex eller chefen så är det vanligt. 

Bildkälla: TT

Är det så att drömmarna är återkommande så berättar Charlotte att det kan bero på att vi saknar något i relationen vi har. Men att det inte betyder att det måste vara något negativt för det. 

– Jag skulle tolka det som en signal som är värd att ta upp i den relation man lever i. Man har ju på det sättet fått hjälp av drömmen. Men det kan likaväl vara en dröm och inget annat, kanske drömmen mer berättar något om en själv, i utvecklande syfte.

Charlotte tycker inte att en för det bör bli orolig om en får reda på att ens partner haft sexdrömmar.

– Det tycker jag inte. Däremot kan det vara ett tillfälle att prata om drömmens eventuella verkliga behov i ens partners liv, finns det något sådant? Då behöver man ju prata om det.

Ska en berätta för sin partner om drömmarna eller hålla det för sig själv?

– I en mogen relation så tror jag att man tål det och inte känner sig hotad, har man däremot redan jobbigt med tilliten så kan man ju ta det lite försiktigt. Man kanske bör fråga sig också vad syftet är om man ska berätta...

Se också videon om att personer med ett viss utseende är värre i relationer än andra

Läs också om att par som pratar bebis med varandra har en bättre relation

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är du i en relation?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela