Har du haft en sexdröm?
Har du haft en sexdröm? - Foto: Pexels

Experten: Så hanterar du sexdrömmar – som inte handlar om din partner

Har du haft en sexdröm – kanske om någon annan än din partner? Nyheter24 pratade med relationsexperten Charlotte Sander om vad det hela kan betyda.


Det finns få personer som genom livet, singel som i en relation, inte har drömt sexdrömmar. Det kan vara om någon annan som en kollega eller chef eller kanske till och med en dröm om ett ex. Men hur hanterar man sexdrömmar i relationer?

Nyheter24 pratade med relationsexperten Charlotte Sander för att fråga vad det betyder om man har sexdrömmar när man har partner. 

Helt normalt med sexdrömmar i en relation

Enligt Charlotte så är det vanligt att personer har sexdrömmar även om man är i en relation.

– Även om vi inte alltid pratar om det för att vi kan tycka att det är skämmigt att vi drömde om något ex eller chefen så är det vanligt. 

Bildkälla: TT

Är det så att drömmarna är återkommande så berättar Charlotte att det kan bero på att vi saknar något i relationen vi har. Men att det inte betyder att det måste vara något negativt för det. 

– Jag skulle tolka det som en signal som är värd att ta upp i den relation man lever i. Man har ju på det sättet fått hjälp av drömmen. Men det kan likaväl vara en dröm och inget annat, kanske drömmen mer berättar något om en själv, i utvecklande syfte.

Relationsexperten: "Då behöver man prata om det"

Charlotte tycker inte att man för det bör bli orolig om man får reda på att ens partner haft sexdrömmar.

– Det tycker jag inte. Däremot kan det vara ett tillfälle att prata om drömmens eventuella verkliga behov i ens partners liv, finns det något sådant? Då behöver man ju prata om det.

Ska en berätta för sin partner om drömmarna eller hålla det för sig själv?

– I en mogen relation så tror jag att man tål det och inte känner sig hotad, har man däremot redan jobbigt med tilliten så kan man ju ta det lite försiktigt. Man kanske bör fråga sig också vad syftet är om man ska berätta.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du i en relation?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.