Känslan när man vaknar och inte vill öppna ögonen för att man vet att ljuset kommer att ge en sprängande huvudvärk...
1 av 3
Känslan när man vaknar och inte vill öppna ögonen för att man vet att ljuset kommer att ge en sprängande huvudvärk... - Foto: Mislav Marohnić / Flickr
Coca Cola är ett tips för att bota baksmälla!
2 av 3
Coca Cola är ett tips för att bota baksmälla! - Foto: Wikimedia Commons
Ett uppfriskande bad kan också hjälpa!
3 av 3
Ett uppfriskande bad kan också hjälpa! - Foto: Wikimedia Commons

5 saker som kan lindra din baksmälla

Blev det lite för roligt igår? Vi har tips på saker som lindrar din bakfylla! För ingen gillar ju att vara bakis.


Bakis? Som tur är finns det saker som lindrar! Om du följer de här knepen slipper du kanske dyka upp som en hålögd zombie på släktfikat hos mormor eller på det där viktiga jobbmötet. Nästa gång betongkepsen är på, testa något av detta!

1. Coca Cola = livets vatten dagen efter
Om Redbull Vodka är livets vatten på kvällen är Coca Cola livets vatten dagen efter! Se till att ha ett ständigt flöde av intaget och häll i dig mängder! Fyll tre glas på en gång och drick med det här sugröret!


2. Sött te för magens skull
Om magen krånglar kan det vara bra att dricka varmt, så att du behåller vätskan i kroppen. Dubbla din vanliga honungssked i tet eftersom det söta gör dig piggare. Är det riktigt illa ska du ha en sån här mugg så slipper du röra runt honungen själv.


3. Bakispizza – en räddare i nöden
Många snackar om att det bästa är att äta nyttigt dagen efter. Men är du inte en av dem som är sugen på morötter när du är bakis så kan det kännas som att fet och salt mat hjälper mot illamåendet. Pizza är den ultimata kombon. Gå ut och köp en hämtpizza eller gör din egen pizza hemma.

Tips! Här hittar du köksprylarna för att göra din egen pizza.


4. Bada bort baksmällan
Det finns inget som lyfter betongkepsen så bra som ett bad i havet. Ta några långsamma simtag under vattenytan och känn hur du befrias från obehaget. Har du inte bråttom någonstans rekommenderas att du stannar i vattnet och njuter en lång stund, ta med något att flyta på om du inte pallar simma hela tiden (se upp så du inte somnar och flyter iväg bara) kanske läge att softa i den här sötsaken!

5. Sov ut
Sov dig igenom bakfyllan! Oftast vaknar man en gång tidigt på morgonen när alkoholen bearbetas av kroppen. Då har du inte sovit klart. Somna om och vakna betydligt piggare några timmar senare. Om du har svårt att somna om kan du testa att lyssna på en podcast eller ljudbok för att hålla ångesttankarna borta. Bli sövd av en podcast genom kudden!


Och framförallt: Ingen nyhet kanske, men det bästa tipset för att undvika att bli huggormsbakis överhuvudtaget – drick med måtta och satsa på varannan vatten. Och kom ihåg att alkoholfri öl smakar gott nu för tiden och ser likadant ut i glaset som en starköl – som att lura systemet (pun intended)!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Caia Cosmetics bästa skönhetsprodukter att fynda på rea – passa på

16 Nov 2023, 10:46

Singles Day 2023: Här är butikerna som har rea – ska du shoppa?

6 Nov 2023, 00:00
Snart är det dags för Black Friday och den stora rean som kickar igång julhandel, men rean smygstartar med Singles Day redan nu på fredag! Vilka erbjudanden finns då under Singles Day? Du hittar svaren här!

Så hittar du de billigaste kontaktlinserna – 3 tips

20 Sep 2023, 08:54
I en värld där vi ständigt strävar efter att förenkla vår vardag, har kontaktlinser blivit ett självklart val för många som söker en lösning på sitt synproblem. Därför har vi samlat 3 tips för att hitta de bästa och billigaste kontaktlinserna online.

Kundklubben Zalando Lounge ger dig unika erbjudanden

11 Maj 2022, 10:01
Vad är det egentligen som är så bra med Zalando Lounge? Vi reder ut frågorna och förklarar hur tjänsten fungerar.

Hjälpmedel för amning

11 Maj 2022, 09:26
Vi har letat fram produkter som hjälper dig med amningen. Gör det mer bekvämt och låt pappan ge barnet mjölk ibland.

Fynda produkter till sommarens grillning - upp till 75% rabatt

9 Maj 2022, 13:49
Tips till dig som ska grilla i sommar. Hitta praktiska produkter som gör grillandet lite mer njutningsfullt.