Hollywoodstylister: 7 skor alla män bör äga

Hollywoods bästa stylister är överens: För att vara välklädd är det här skorna alla män bör ha i sin garderob.


Det verkar lite som att det finns två sorters killar: De som har hur många skor som helst (men alla ser typ likadana ut) och de som bara har ett, väldigt slitet, par. Inget av de här är ju särskilt bra, så låt experterna ge dig lite riktigt bra tips.

När tidningen GQ frågade Hollywoods bästa stylister räknade de upp sju sorters skor som varje stilig man bör äga.

1. Svarta Oxfords

Med ett par svarta Oxfordskor i garderoben kommer du alltid att vara redo. Det här är en sko som förvisso funkar till avslappnade jeans, men framför allt passar det när du ska klä upp dig.


Köp ett lite finare par, så kommer du ha skor till alla jobbintervjuer, bröllop och fancy fester i decennier. De här är nämligen ett par skor som aldrig kommer att gå ur tiden.

Jämför pris på skorna här.

2. Chelseaboots

Alla män behöver ett par lite grövre skor, men kängor är inte alltid de mest stylish. Med ett par kassiska chelsea-boots får du det bästa av två världar – de är både varma och grova nog att klara ishalka men samtidigt riktigt snygga och mångsidiga.


Vissa stylister föreslog en känga från Timberland eller en snörkänga, men Chelsea-bootsens förmåga att funka i många situationer gör dem till vinnarna.

Hitta snygga boots här.

3. Bruna Brogues

Lite mindre strikta än Oxfordskorna, och därför mer användbara. Det här är skorna som du kommer att använda jämt!


Hitta ett par med den rätta, mörkbruna färgen och tänk på att ta hand om dem ordentligt. Då kommer du ha ett par favoriter som håller i många år.

Hitta ett par perfekta brogues här.

4. Ett par Monk strap-skor

Ett par Monk strap-skor är lite roligare än ett par vanliga brogues, och ett enkelt sätt att göra en rätt enkel outfit mer intressant.


Stylisterna är överens om att detta inte är den första skon du köper, men att den verkligen behövs för en mångsidig skogarderob.

Kolla in skorna här.

5. Ett par fräscha, vita sneakers

De här är nykomlingarna på listan, eftersom det inte varit självklart så länge att en man med stil har något så "enkelt" som sneakers på sig.


Det är dock viktigt att dina sneakers är rena, vita och helst i läder. Klassiker som Adidas Stan Smith funkar alltid.

6. Mockaskor

Ett par mockaskor är perfekta till både jeans som när du vill klä ner din kostym lite grann. Stiligt, men inte för mycket.


Det finns många fina modeller, men den här från Loake är verkligen hur fina som helst.

7. En loafer

Det här är en sko för den som vågar lite mer. En snygg loafer ger en härligt gammaldags, kontinental känsla och vid rätt tillfälle är det kanske det snyggaste som finns.


Loafern, som är från Ralph Lauren hittar du till bästa pris här.

Känns det som att det är många skor du måste köpa? Se det som ett långsiktigt projekt. Du har säkert redan någon av skorna, och eftersom de aldrig blir otrendiga kan du ha dem i många år.

Kanske kan du till och med önska dig några i julklapp?

Lite fler stiliga tips: Här är armbandsuren som är på rea just nu och här hittar du riktigt svindyra julklappar, som du såklart gjort dig förtjänt av.

Detta är en kommersiell artikel. Det innebär att ämnet, produkterna och innehållet är valt och skrivet av en av våra shoppingredaktörer, men att den innehåller adlinks via en eller flera av våra partners.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du alla skorna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Caia Cosmetics bästa skönhetsprodukter att fynda på rea – passa på

16 Nov 2023, 10:46

Singles Day 2023: Här är butikerna som har rea – ska du shoppa?

6 Nov 2023, 00:00
Snart är det dags för Black Friday och den stora rean som kickar igång julhandel, men rean smygstartar med Singles Day redan nu på fredag! Vilka erbjudanden finns då under Singles Day? Du hittar svaren här!

Så hittar du de billigaste kontaktlinserna – 3 tips

20 Sep 2023, 08:54
I en värld där vi ständigt strävar efter att förenkla vår vardag, har kontaktlinser blivit ett självklart val för många som söker en lösning på sitt synproblem. Därför har vi samlat 3 tips för att hitta de bästa och billigaste kontaktlinserna online.

Kundklubben Zalando Lounge ger dig unika erbjudanden

11 Maj 2022, 10:01
Vad är det egentligen som är så bra med Zalando Lounge? Vi reder ut frågorna och förklarar hur tjänsten fungerar.

Hjälpmedel för amning

11 Maj 2022, 09:26
Vi har letat fram produkter som hjälper dig med amningen. Gör det mer bekvämt och låt pappan ge barnet mjölk ibland.

Fynda produkter till sommarens grillning - upp till 75% rabatt

9 Maj 2022, 13:49
Tips till dig som ska grilla i sommar. Hitta praktiska produkter som gör grillandet lite mer njutningsfullt.