14 parfymer som vi nästan glömt – men som vi nu vill ha igen

En liten sniff av en viss doft kan få dig att minnas så mycket. Men vilken doft för dig tillbaks? Är du Tommy Girl, eller kanske Britney Spears?


Vilken parfym hade du på högstadiet? Hur luktade din första crush? Vilken doft hade din mamma i badrumsskåpet? Antagligen kunde du rätt lätt svara på alla de här frågorna, för doft är en sån där sak som du verkligen minns.

Men visste du att de flesta retrodofterna fortfarande finns att få tag på? Varför inte shoppa lite nostalgi?

1. Tommy Girl från Tommy Hilfiger

Alla coola tjejer hade en flaska Tommy Girl i skåpet, och den lite sportiga doften håller faktiskt än i dag. Med tanke på att Gigi Hadid är Tommy Hilfigers nya modell kanske det är dags för en comeback?

Shoppa retrodoften här! Den kostar under 200 kronor.

2. Britney Spears bästa parfymer

Britney har släppt en hel rad parfymer, men inga har ett sånt nostalgiskt skimmer som de två Fantasy-parfymerna. Den rosa luktar godis och blommor och Midnight (som vi tyckte var lite "vuxnare") har noter av jasmin och ambra. Båda doftar dock precis som du minns dem.

Fantasy / Fantasy Midnight

3. Alyssa Ashley Vanilla

Minns du när alla gick runt och luktade som en kaka? Det var för att precis alla hade vaniljparfymen från Alyssa Ashley. Ungdom i en flaska!

Köp din egen flaska här!

4. Calvin Klein One

Ingen retrolista är komplett utan Calvin Kleins unisexdoft One. Den var ju så sportigt fräsch, och funkade lika bra på både tjejer och killar. Att Kate Moss var dödligt snygg i Calvin Kleins annonser gjorde ju inte saken sämre, direkt.


CK One finns från 239 kronor här.

5. be Delicious från DKNY

Hur gulliga var inte Delicious-flaskorna från Donna Karan? Och dessutom luktade de ju jättegott!

Den gröna varianten hittar du här, och den kostar strax under 300 kronor.

6. Pink Sugar från Aquolina

Alla som använt den här parfymen minns den. Den luktar ju typ som godis! Kola, vanilj, apelsinblom och fikon skapar en superkvinnlig cocktail som verkligen är minnesvärd.


Fynda den från under hundringen!

7. Paris Hilton by Paris Hilton

Minns ni Paris Hilton? Hon är kanske inte längre lika mycket av en it-girl som hon var tidigt 00-tal, men hennes parfymer håller faktiskt än.

Köp den nu – från 255 kronor.

8. Axe bodyspray

Axe är kanske inte riktigt parfym, men ingen kan väl påstå att det inte doftar? Eller luktar, är kanske ett bättre ord? Användes otroligt rikligt, av alla tonårskillar. Överallt.


Dark Temptation / Apollo / Africa

Kom igen, det är inte lika illa som du minns det!

9. Davidoff Cool Water

Om du inte gillade blommiga parfymer, eller tyckte att Axe var lite för starkt, var Cool Water ditt självklara val. Lite sportig och typ marin, och en doft som många kärat ner sig i.


För honom / För henne

10. Dior Fahrenheit

Det här är en såndär parfym som din pappa säkert hade i badrumsskåpet, och som du sneakade till dig lite av när du skulle göra nåt särskilt. Den är dock väldigt tung, så det kan hända att du ångrade dig...

Upplev doften igen, och shoppa den här.

11. Elisabeth Arden Sunflowers

Vad matchade bättre till prästkragarna på din klänning och de fjärilsspännen du hade i håret än Sunflowers från Elisabeth Arden? Absolut inget!

Återupplev känslan av världens somrigaste parfym, och shoppa den nu för under hundra kronor.

12. Clinique Happy

Happy är, precis som namnet antyder, en väldigt lätt och liksom lycklig doft. Perfekt för första uteserveringsbesöket för säsongen eller när du bara vill bli på lite extra bra humör.

Plocka upp världens gladaste doft här!

13. Victorias Secret Body Mist

Du kanske fortfarande använder Victoras Secrets Body Mist, men för ett par år sedan var särskilt doften Love Spell exakt överallt. Men innan det så älskade vi fruktigt goda Pear Glace.

Pear Glace / Love Spell

14. Chanel No 5

Ingen parfym är väl mer klassisk än Chanels ikoniska No 5? Den var sexsymboler som Marilyn Monroes favorit, och nästan alla har känt den myskiga doften. Sexigt, tungt och en doft du aldrig kan glömma.

Det här är en riktig lyxflaska, men du kan köpa den från 945 kronor.

Väcktes minnena till liv nu? Om du vill kolla in lite nyare parfymer, är det här de de populäraste just nu – för honom och för henne.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Minns du de här?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Caia Cosmetics bästa skönhetsprodukter att fynda på rea – passa på

16 Nov 2023, 10:46

Singles Day 2023: Här är butikerna som har rea – ska du shoppa?

6 Nov 2023, 00:00
Snart är det dags för Black Friday och den stora rean som kickar igång julhandel, men rean smygstartar med Singles Day redan nu på fredag! Vilka erbjudanden finns då under Singles Day? Du hittar svaren här!

Så hittar du de billigaste kontaktlinserna – 3 tips

20 Sep 2023, 08:54
I en värld där vi ständigt strävar efter att förenkla vår vardag, har kontaktlinser blivit ett självklart val för många som söker en lösning på sitt synproblem. Därför har vi samlat 3 tips för att hitta de bästa och billigaste kontaktlinserna online.

Kundklubben Zalando Lounge ger dig unika erbjudanden

11 Maj 2022, 10:01
Vad är det egentligen som är så bra med Zalando Lounge? Vi reder ut frågorna och förklarar hur tjänsten fungerar.

Hjälpmedel för amning

11 Maj 2022, 09:26
Vi har letat fram produkter som hjälper dig med amningen. Gör det mer bekvämt och låt pappan ge barnet mjölk ibland.

Fynda produkter till sommarens grillning - upp till 75% rabatt

9 Maj 2022, 13:49
Tips till dig som ska grilla i sommar. Hitta praktiska produkter som gör grillandet lite mer njutningsfullt.